Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην 6η θέση η Άννα Κορακάκη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην 6η θέση η Άννα Κορακάκη
Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο.

Η Άννα Κορακάκη έμεινε εκτός βάθρου στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών κι έχασε την ευκαιρία για ένα ακόμη μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας τελικά την 6η θέση στο αγώνισμά της. Υπενθυμίζετια πως η Άννα Κορακάκη ήταν σημαιοφόρος μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια στην είσοδο της χώρας στην τελετή έναρξης.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η προσπάθεια της Κορακάκη

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο, έκανε κακό ξεκίνημα στον αγώνα της, με άσχημες βολές για την κλάση της και βρέθηκε μακριά από τις πρώτες θέσεις μετά τις πρώτες δέκα βολές. Στη συνέχεια ανέβασε πάντως την απόδοσή της και “κυνήγησε” το… θαύμα, φθάνοντας δύο τέλειες βολές μακριά από τις πρώτες θέσεις, χωρίς όμως να καταφέρει να φθάσει στα μετάλλια.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) με 240.03, μια επίδοση που αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Αντοανέτα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία), ενώ η Ρανσίν Γιανγκ (Κίνα) βρέθηκε στην 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Η Άννα Κορακάκη από την πλευρά της, θα έχει νέα ευκαιρία για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς θα αγωνιστεί και στα 25μ. της σκοποβολής.

Ολυμπιακοί Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Κορακάκη σημαιοφόρος με τον Πετρούνια

Οι αποστολές των χωρών παρέλασαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2021. Η ελληνική αποστολή μετράει 83 αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε 18 διαφορετικά αγωνίσματα. Ολυμπιακοί Αγώνες

Σημαιοφόροι της αποστολής, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήταν οι Άννα Κορακάκη και Λευτέρης Πετρούνιας. Η απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η αποστολή της χώρας να έχει δύο σημαιοφόρους, δεν ήταν τυχαία αφού, σκοπός, ήταν η στήριξη της ισότητας των φύλων. Υπενθυμίζεται πως η ελληνική συμμετοχή εισέρχεται πάντα πρώτη, ενώ να σημειωθεί πως οι χώρες εισήλθαν με σειρά που καθορίζεται από το ιαπωνικό αλφάβητο.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Λίγα λόγια για την Άννα Κορακάκη

H Άννα Κορακάκη γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1996 στην πόλη της Δράμας. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και την κέρδισε το άθλημα της σκοποβολής. Το καλοκαίρι του 2016 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων και έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1912, και η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα αθλήτρια στην ιστορία των Ελληνικών Ολυμπιακών Ομάδων, που κατέκτησε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments