Διεθνή

Πούτιν: Θα συνεχίσει να βοηθά την Τουρκία στην κατάσβεση πυρκαγιών

Πούτιν: Θα συνεχίσει να βοηθά την Τουρκία στην κατάσβεση πυρκαγιών
Πούτιν: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να παράσχει ευρεία βοήθεια στην Τουρκία», αναφέρει το Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε το θέμα των πυρκαγιών που μαίνονται στον τουρκικό νότο σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διαβεβαίωσε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να βοηθάει την Άγκυρα στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.

Πούτιν: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου

«Οι δύο πλευρές συζήτησαν την επείγουσα κατάσταση που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στις νότιες περιοχές της Τουρκίας. Σημείωσαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στη μάχη κατά της φυσικής καταστροφής», σημειώνει σε μια ανακοίνωσή του σήμερα το Κρεμλίνο. Πούτιν

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να παράσχει ευρεία βοήθεια στην Τουρκία στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Ο Ερντογάν ευχαρίστησε θερμά (τον Ρώσο πρόεδρο) για τη σημαντική στήριξη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τι δήλωσε ο Ερντογάν για τις πυρκαγιές

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής και έκανε λόγο για «δολιοφθορά». «Η έρευνα σχετικά με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διαφορετικά μέρη της χώρας μας συνεχίζεται ταυτόχρονα. Διερευνάται αν υπάρχει δολιοφθορά σε αυτά που συμβαίνουν. Γίνονται σοβαρές έρευνες από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών. Θα ανακοινώσουμε ανοιχτά τί βρέθηκε μετά τις έρευνας. Δεν είναι κάτι που θα αγνοήσουμε και θα περάσει έτσι», προειδοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας στη συνέχεια σε εθνική και πολιτική συστράτευση.

«Εάν αυτό απαιτεί μια εθνική γραμμή, εάν είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αποφασίσουμε μαζί ως χώρα και έθνος, πρέπει όλοι να κοιτάξουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Ακόμα και σε αυτό, δυστυχώς οι πολιτικές εικασίες και η προσέγγιση των πολιτικών κομμάτων είναι λυπηρή. Οι πνεύμονές μας καίγονται», δήλωσε, αφήνοντας αιχμές προς την αντιπολίτευση, η οποία έχει ήδη αρχίσει να κατηγορεί την κυβέρνηση για πλημμελή αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

Ο Τούρκος πρόεδρος παρά το κύμα των αντιδράσεων ανέφερε ότι η τουρκική πυροσβεστική είναι από τις καλύτερες στον κόσμο, ενώ παραδέχτηκε ότι η χώρα δεν διαθέτει αεροσκάφη κατάσβεσης πυρκαγιών κι ότι «δανείστηκε» σήμερα από άλλες χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments