Ελλάδα

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί
Πυρκαγιά στην Εύβοια: Για έκτη μέρα μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην περιοχή, ενώ ήδη εστάλη εντολή εκκένωσης για οικισμούς.

Ακόμη μία νύχτα αγωνίας βίωσαν οι κάτοικοι στην Εύβοια, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη καίγοντας μια τεράστια έκταση πολλών χιλιομέτρων για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι και το χωριό Ελληνικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα τα χωριά Μονοκαρυά και Βασιλικά, ενώ απειλείται ο οικισμός Ψαροπούλι. Παράλληλα, δίνεται τιτάνια μάχη, ώστε η αντιπυρική ζώνη που δημιουργείται, να αποτρέψει τη φωτιά από το να φτάσει στην Ιστιαία.

To μήνυμα στο 112

Λίγο πριν τις 10:30, δε, εστάλη εντολή εκκένωσης νέων οικισμών. Πρόκειται για: Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες και Βουλίκι. «Εκκενώστε τους τώρα προς Εστιαία» αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Τα ενεργά μέτωπα

Την ίδια ώρα κυκλωμένο από τις φλόγες παραμένει το χωριό Ελληνικά. Πυροσβέστες και κάτοικοι, που έχουν απομείνει εκεί μετά την εκκένωση του, κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να σώσουν ό,τι μπορούν.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους και τους παραθεριστές είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου για να αναχωρήσουν με πλοία, μιας και η θάλασσα είναι η μοναδική διέξοδος.

Ειδκότερα, στο λιμάνι Ψαροπούλι Ευβοίας μεταφέρθηκαν εννέα πολίτες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εξαιτίας της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Από εκεί συνολικά 63 άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι της Σκιάθου, ενώ ακόμη 13 άτομα μεταφέρονται από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι Πευκί Ευβοίας.

Στα Βασιλικά η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη, καθώς οι τεράστιες φλόγες και το θερμικό φορτίο εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα που ήταν παραταγμένα από το απόγευμα να τη σταματήσουν.

Πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση

Ολόκληρη η περιοχή έχει πρόβλημα με το ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και με τις επικοινωνίες. Στις φωτιές στην Εύβοια επιχειρούν από νωρίς το πρωί 263 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 66 οχήματα, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ουκρανία με 100 πυροσβέστες και από τη Ρουμανία με 112 πυροσβέστες και 23 οχήματα τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη με το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments