Οικονομία

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε επίπεδο ρεκόρ οι μετοχές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε επίπεδο ρεκόρ οι μετοχές
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε επίπεδο ρεκόρ ανήλθαν σήμερα οι μετοχές στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα των συναλλαγών.

Σε επίπεδο ρεκόρ ανήλθαν σήμερα οι μετοχές στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα των συναλλαγών. Έτσι, επεκτάθηκαν τα κέρδη για 7η συνεχόμενη συνεδρίαση που οφείλονται στις μετοχές των εταιριών ταξιδιών και αναψυχής καθώς οι επενδυτές θεώρησαν καθησυχαστικές τις ανακοινώσεις για την κερδοφορία τους.

Τι έδειξε ο πανευρωπαϊκός δείκτης

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,2% στις 10:17 ώρα Ελλάδας, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό στις 471,67 μονάδες.

Ποιος δείκτης ενισχύθηκε περισσότερο

Ο κλάδος ταξιδίων και αναψυχής ήταν αυτός με τη μεγαλύτερη άνοδο, καθώς η μετοχή της Flutter Entertainment ενισχύθηκε κατά 4,8% αφού ο μεγαλύτερος στον κόσμο όμιλος διαδικτυακού στοιχηματισμού ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών . Η μετοχή της εταιρίας HelloFresh, που διανέμει υλικά για την παρασκευή γευμάτων (meal-kit) ενισχύθηκε κατά 1% ύστερα από την ανακοίνωση ισχυρής ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σταθεροποίηση στις μετοχές μετά τη χθεσινή «βουτιά»

Σταθεροποιήθηκαν οι μετοχές στις 20 Ιουλίου μετά την εικόνα που παρουσίασαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αξίζει να σημειωθεί πως το χθεσινό ξεκίνημα των συναλλαγών ήταν το χειρότερο από την αρχή της χρονιάς.

Ποια η «χθεσινή» κατάσταση

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1% στην αρχή της συνεδρίασης, μετά τις ανησυχίες για την ταχεία εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης που οδήγησαν χθες τον δείκτη σε βουτιά 2,3%. Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης κατέγραφαν τη μεγαλύτερη άνοδο, με κέρδη 1,6%, αφού ο όμιλος BHP και η Anglo American ανακοίνωσαν θετικά στοιχεία για την παραγωγή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments