Πολιτική

Μητσοτάκης: Η οικονομία θα ανακάμψει – Όχι σε πρόωρες εκλογές

Μητσοτάκης: Η οικονομία θα ανακάμψει – Όχι σε πρόωρες εκλογές
Μητσοτάκης: Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός για τις πυρκαγιές αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και στην εικόνα της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός για τις πυρκαγιές αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και στην εικόνα της οικονομίας.

Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

Ερωτηθείς για το αν τα πρόσφατα γεγονότα θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές ο ίδιος είπε πως δεν αποτελεί επιλογή η προσφυγή στις κάλπες και πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Η οικονομία θα ανακάμψει

Ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την εικόνα της οικονομίας συνέχισε λέγοντας πως η οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα, όπως δείχνουν οι περισσότερες προβλέψεις. Εκτός από την οικονομία και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα όπως η κατασκευή ανεμογεννητριών, αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού κ.α.

Για τη συζήτηση γύρω από τις ανεμογεννήτριες

Σε ερώτηση σχετικά με την έντονη συζήτηση για το κατά πόσο δεν προστατεύθηκε το Τατόι, γιατί μια καμένη έκταση εκεί θα ευνοήσει περιπτώσεις αλλαγής χρήσης γης και επενδύσεις σε real estate, αλλά και το ότι η καμένη έκταση στην Εύβοια συνδέεται με ανεμογεννήτριες, ο πρωθυπουργός είπε:

«Παρακολουθώ κι εγώ αυτή τη συζήτηση και είναι παντελώς ανυπόστατη γιατί το Σύνταγμα προβλέπει την άμεση κήρυξη των καμένων εκτάσεων σε αναδασωτέες. Το ίδιο το Σύνταγμα επιτρέπει όπου υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι δημόσιου συμφέροντος να γίνουν αλλαγές. «Δεν χρειαζόταν να καούν δάση για να κατασκευαστούν ανεμογεννήτριες. Μπορούσαν να φτιαχτούν ακόμη και μέσα στα δάση όπως έχουν φτιαχτεί σε πολλά δάση. Αυτή η δαιμονοποίηση των ανεμογεννητριών βρίσκεται απέναντι στην πολιτική επιλογή όλου του πλανήτη να μεταφερθεί προς μονάδες παραγωγής ενέργειας που δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα. Θα κάνουμε τη μετάβαση χρησιμοποιώντας τον ήλιο και τον άνεμο. Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι εχθροί είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια». Θα παρακαλούσα για το ζήτημα αυτό να έχουμε πολύ πιο καθαρό μυαλό και να επιστρατεύσουμε τη λογική και όχι το συναίσθημα, είπε κλείνοντας.

Για το αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπήρξε σχέδιο εμπρησμών ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη. «Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πιστεύω ότι θα καταλήξει σε ένα πόρισμα. Είναι βέβαιο ότι δεν ήταν όλες οι πυρκαγιές τυχαίες. Δεν έχω όμως τα στοιχεία για να πω αν ήταν οργανωμένο σχέδιο. Αλλά το γεγονός ότι είχαμε αυτές τις θερμοκρασίες έκανε το έργο των εμπρηστών πολύ πιο εύκολο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments