Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός συνεχίζει με κάθε του κίνηση να αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τίποτα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός συνεχίζει με κάθε του κίνηση να αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τίποτα
ΣΥΡΙΖΑ: «Ενώ οι εστίες ακόμη σιγόκαιγαν έκανε ανασχηματισμό αφήνοντας όλους τους υπεύθυνους για την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών στις θέσεις τους».

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με κάθε του κίνηση να αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τίποτα, δεν διδάχτηκε τίποτα και η συγνώμη του ήταν απολύτως προσχηματική. Ενώ οι εστίες ακόμη σιγόκαιγαν έκανε ανασχηματισμό αφήνοντας όλους τους υπεύθυνους για την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών στις θέσεις τους», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «αναβάθμισε τον κ. Σκέρτσο που με τα ψέματά του για τα εναέρια Μέσα πυρόσβεσης, τα οποία επιβεβαίωσε μέχρι και ο κ. Χαρδαλιάς, εξόργισε όλη την Ελλάδα. Και υποβάθμισε την κα Πελώνη, ώστε να μπορεί να συνεχίσει άνετα τις διακοπές της». «Επιβεβαίωσε έτσι», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «πως όλη την ευθύνη τη φέρει στο ακέραιο ο επικεφαλής του ξεχαρβαλωμένου επιτελικού κράτους, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης». ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Ηλεία χθες ο Αλέξης Τσίπρας

Στο πρωτοφανές μέγεθος της καταστροφής στις καμένες εκτάσεις στην Ηλεία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη δήλωση που παραχώρησε σε δημοσιογράφους την ώρα της περιοδείας του εκεί, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, σε συνέχεια της σημερινής του συνέντευξης Τύπου.

«Δυστυχώς το μέγεθος της καταστροφής υπερβαίνει κάθε εκτίμηση που μπορεί να κάνει κανείς αν δεν έρθει να το δει διά ζώσης. Μέσα σε μια βδομάδα πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καεί. Ενδεχομένως πάνω από 200 κατοικίες να έχουν καεί ολοσχερώς. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική αλλά και ανθρωπογενή καταστροφή που έχει γίνει από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω ανταπόκριση στην έκκληση που έκανα πριν από δύο μέρες για να υπάρξει ένα ελάχιστο επίπεδο συμφωνίας στη σοβαρότητα και στην υπευθυνότητα». ΣΥΡΙΖΑ

«Ακούγοντας σήμερα και βλέποντας τον πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη εγώ αλλά και ο κάθε πολίτης αισθάνεται μεγαλύτερη ανησυχία και μεγαλύτερη ανασφάλεια τούτες τις ώρες. Δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής, δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού και της ανικανότητας του επιτελικού κράτους, δυστυχώς δεν έχει συνειδητοποιήσει και το μέγεθος των ευθυνών του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments