Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς

ΕΛΑΣ: Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς
ΕΛΑΣ: Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τα δύο περιστατικά.

Σε δύο συλλήψεις εμπρηστών -ενός Έλληνα και μίας Ιρανής- προχώρησε η ΕΛΑΣ στις 15 Αυγούστου. Και οι δύο περιπτώσεις αφορούν σε φωτιές που οι δύο συλληφθέντες έβαλαν με γυμνή φλόγα μέσα σε αστικό ιστό, ενώ οι εστίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Την ίδια ώρα, για βέβαιο εμπρησμό έκανε λόγο ο δήμαρχος Μάνδρας σχετικά με την πυρκαγιά στα Βίλια που καίει τα πάντα στο διάβα της.

ΕΛΑΣ: Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τα δύο περιστατικά

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη περίπτωση ένας 54χρονος στο Χαΐδάρι με έναν αναπτήρα προκάλεσε πυρκαγιά σε χαρτιά και ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης στην είσοδο του οικισμού Αφαίας Σκαραμαγκά και διέφυγε πεζός. Τον είδε, όμως, μία γειτόνισσα, η οποία όχι μόνο κάλεσε στην Αστυνομία και τον κατήγγειλε αλλά πρόλαβε να σβήσει την πυρκαγιά, προτού πάρει διαστάσεις.

ΕΛΑΣ

Στην δεύτερη περίπτωση 29χρονη από το Ιράν έβαλε φωτιά σε ξερά φύλλα στο έδαφος στην πλατεία Ελευθερίας στην περιοχή της Κουμουνδούρου. Εκείνη την ώρα, όμως, αστυνομικοί που έκαναν περιπολία την είδαν και έτσι την συνέλαβαν επί τόπου, ενώ έσβησαν και την φωτιά η οποία πρόλαβε να κάψει ένα μέτρο έκτασης. Επάνω και στους δύο συλληφθέντες βρέθηκαν οι αναπτήρες που χρησιμοποίησαν για να βάλουν φωτιές.

ΕΛΑΣ: Η επίσημη ανακοίνωση

«Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 15-8-2021 στις περιοχές Χαϊδάρι και Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός και 29χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό (δύο περιπτώσεις). ΕΛΑΣ

Στην πρώτη περίπτωση, ο 54χρονος είχε προκαλέσει πυρκαγιά με χρήση αναπτήρα σε χαρτιά και ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης στην είσοδο του οικισμού Αφαίας Σκαραμαγκά και διέφυγε πεζός, μέχρι την ακινητοποίηση του από αστυνομικούς που περιπολούσαν.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά 29χρονη αλλοδαπή που έβαλε με αναπτήρα φωτιά μικρής έκτασης σε ξερά φύλλα στο έδαφος, πλησίον δέντρου σε πλατεία του κέντρου της Αθήνας. Προστρέξαντες αστυνομικοί άμεσα την κατέσβησαν και οδήγησαν την κατηγορούμενη στο οικείο τμήμα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments