Πολιτική

Πέτσας για Εύβοια: Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ιστιαίας

Πέτσας για Εύβοια: Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ιστιαίας
Πέτσας για Εύβοια: Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκε το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκε το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των Υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνέχεια σχετικής εντολής του Πρωθυπουργού, το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Δ.Κ. Ιστιαίας του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: “ Ένα σημαντικό έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της Δ.Κ. Ιστιαίας, το οποίο αποτελούσε για χρόνια αίτημα των κατοίκων της περιοχής, γίνεται τώρα πράξη. Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση στηρίζει εμπράκτως τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Με το βλέμμα στο μέλλον, ενωμένοι, κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα εκεί που υπήρξε απόγνωση ”.

Πέτσας

Στέλιος Πέτσας

Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ στους Δήμους

Υπεγράφη, σήμερα, η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους,  ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Οι Δήμοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας καθώς έχουν απώλειες εσόδων και αυξημένες έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Η Κυβέρνηση τους στηρίζει έμπρακτα με νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ η οποία προστίθεται στην οικονομική ενίσχυση ύψους 237,1 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία στηρίχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση το προηγούμενο δωδεκάμηνο. Και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωράμε ενωμένοι προσφέροντας λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments