Αθλητισμός

Τσούπα Άκπομ: Ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό

Τσούπα Άκπομ: Ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό
Τσούπα Άκπομ: Ο Παναθηναϊκός εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ ως δανεικού από την Μίντλεσμπρο.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Τσούπα Άκπομ, φαίνεται ότι βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού. Η Μίντλεσμπρο τον δίνει ως δανεικό, και το τριφύλλι φαίνεται να μπορεί να καλύψει οικονομικά το συμβόλαιο του παίκτη. Από την πλευρά του ο Τσούπα Άκπομ βλέπει ζεστά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα. 

Ακόμη, από ότι φαίνεται ο ΠΑΟΚ δεν είναι ζεστός για την επιστροφή του παίκτη στην ομάδα ως  δανεικού. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ήρθε στον ΠΑΟΚ το 2018 και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2020 για την Μίντλεσμπρο έναντι του ποσού των 3 εκατ. ευρώ.

Λίγα λόγια για τον Άκπομ

Ο Άκπομ αποτελεί γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Άρσεναλ. Στα 17 του χρόνια υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα.  Την σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε με την Κ21 στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Premier League και σε 20 συμμετοχές σημείωσε 13 γκολ.

Το επόμενο καλοκαίρι κλήθηκε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας και μάλιστα σκόραρε τέσσερα γκολ στα φιλικά κόντρα στην Μικτή Ινδονησίας, στην Εθνική Ομάδα του Βιετνάμ και την Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2013 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Premier League περνώντας αλλαγή στην νίκη επί της Σάντερλαντ με 3-1, ενώ συμμετείχε και στο Youth League αλλά και στο FA Cup Νέων, όπου πέτυχε και χατ τρικ κόντρα στο Πιτέρμπορο.

Τον Ιανουάριο του 2014 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπρέντφορντ που αγωνιζόταν στην League One και έπαιξε σε τέσσερις αγώνες ως αλλαγή, στον ένα μήνα που έμεινε στην ομάδα. Τον Φεβρουάριο εντάχθηκε στην Κόβεντρι μέχρι το τέλος της σεζόν, με την συμφωνία να επιτρέπει στον ποδοσφαιριστή να παίζει στους αγώνες της ομάδας στο Youth League και το FA Cup Νέων. Ο παίκτης φόρεσε την φανέλα της ομάδας σε έξι παιχνίδια και επέστρεψε στο Λονδίνο.

Στην Άρσεναλ για τρία χρόνια

Η σεζόν 2014-15 τον βρήκε στο ρόστερ της Άρσεναλ με τον Αρσέν Βενγκέρ να του δίνει χρόνο σε κάποια παιχνίδια. Τον Φεβρουάριο του 2015 το ενδιαφέρον γύρω από το όνομά του ήταν μεγάλο με τους Κανονιέρηδες εν τέλει να του προσφέρουν συμβόλαιο για τα επόμενα 4,5 χρόνια. Ένα μήνα αργότερα ο Ακπόμ μετακόμισε στην Νότιγχαμ για το φινάλε της σεζόν προλαβαίνοντας να παίξει σε επτά αναμετρήσεις στην Championship.

Την επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στην Χαλ στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία για την άνοδο της ομάδας στην Premier League. Έπαιξε σε 41 παιχνίδια μετρώντας επτά γκολ και μία ασίστ. Το πρώτο μισό της σεζόν 2016-17 έμεινε στην Άρσεναλ, όπου αγωνίστηκε σε ένα μόλις παιχνίδι για το EFL Cup.

Πότε ήρθε στην Ελλάδα

Ο Ακπόμ φόρεσε την φανέλα της Σιντ Τρούιντεν τη σεζόν 2017-18, όπου πραγματοποίησε 16 εμφανίσεις και πέτυχε 6 γκολ. Το 2018 έκανε το ταξίδι για την Ελλάδα, όπου φόρεσε για δύο χρόνια τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Με τον ΠΑΟΚ κατέκτησε ένα double, πραγματοποιώντας συνολικά 43 εμφανίσεις και πετυχαίνοντας 10 γκολ ενώ μοίρασε και 3 ασίστ.

Ο Μίντλεσμπρο τον έκανε δικό  της από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2020 έναντι του ποσού των 3 εκατ. ευρώ. Με την αγγλική ομάδα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 και έχει πραγματοποιήσει 39 εμφανίσεις και έχει πετύχει 5 γκολ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments