Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη σύντροφό του στο διαμέρισμά της

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη σύντροφό του στο διαμέρισμά της
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Αναζητείται ο δράστης.

Ακόμη μια γυναικοκτονία σοκάρει το πανελλήνιο. Θύμα, αυτή τη φορά, μια 55χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε άγρια από τον σύντροφό της μέσα στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη.

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Αναζητείται ο δράστης

Ο δράστης της άγριας δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη είναι ένας Γεωργιανός, ο οποίος μετά το φόνο το έσκασε και αναζητείται. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 13:00 το μεσημέρι, στην οδό Γραβιάς, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι προηγήθηκε σοβαρό επεισόδιο εντός του διαμερίσματος.

Γείτονες του ζευγαριού αλλά και φίλη της άτυχης 55χρονης περιγράφουν τον δράστη της γυναικοκτονιάς ως βίαιο, οξύθυμο και αλκοολικό. Το θύμα φέρει πολλαπλά τραύματα τα οποία προκάλεσε ο δράστης, χτυπώντας τη με τα χέρια του και με μαχαίρι.

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ποιο είναι το ψυχολογικό προφίλ των δραστών

«Κοινός παρονομαστής αυτών των εγκλημάτων είναι η απουσία ενσυναίσθησης, δηλαδή η αδυναμία του δράστη να μπει στη θέση του άλλου, που εν προκειμένω είναι ο σύντροφός του. Ειδικά για τη Φολέγανδρο, από το υλικό των ανακριτικών Αρχών προκύπτει ότι ο πυροδοτικός μηχανισμός ήταν γελοίος – το γεγονός ότι υπήρξε μια διαφωνία μεταξύ του ζευγαριού επειδή παρεξέκλιναν από τη διαδρομή τους.

Τι σημαίνει αυτό; Τα συγκεκριμένα άτομα, λόγω των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους ή λόγω μιας διαταραχής αντικοινωνικού, ψυχοπαθητικού τύπου – χωρίς αυτό να θεμελιώνει διάγνωση με ελαφρυντικά -, δεν μπορούν να ανεχτούν από το απέναντι άτομο, ειδικά όταν με αυτό διατηρούν σχέσεις εγγύτητας όπως ένας ερωτικός σύντροφος, ότι μπορεί να ξεφύγει από το άκαμπτο πλαίσιο που οι ίδιοι έχουν θέσει ως πλαίσιο ικανοποίησης του εαυτού τους. Όταν αυτό συμβεί, τότε η πιο ασήμαντη αφορμή λειτουργεί εκρηκτικά με πολλαπλασιαστικό τρόπο», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο Χρήστος Λιάπης, ψυχίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων είναι άτομα χειριστικά, συνεχίζει ο ίδιος, που στον πυρήνα της προσωπικότητάς τους υπάρχει ανασφάλεια, την οποία θέλουν να καλύψουν χειριζόμενα τους άλλους, χωρίς να μπαίνουν στην υγιή διαπραγμάτευση που εμπεριέχει κάθε ανθρώπινη σχέση, στην υγιή υποχώρηση και αλληλοπεριχώρηση. «Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το πρόβλημα στην ανάπτυξη σχέσεων με άλλους ανθρώπους, γεγονός που στη βάση του κρύβει πρόβλημα με τον ίδιο τον εαυτό τους», επισημαίνει.

«Αντιλαμβάνονται τον άλλον ως χειριστική προέκταση της προσωπικότητάς τους και επειδή στο βάθος του υπαρξιακού τους πυρήνα αισθάνονται ότι η προσωπικότητά τους είναι ελλειμματική, προβάλλουν τα δικά τους χαρακτηριστικά στον απέναντι. Όταν πυροδοτούνται από κάποιο αίτιο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την έκρηξη, για παράδειγμα όταν ο απέναντι διεκδικήσει τα δικαιώματά του ή όταν αρχίσει να συμπεριφέρεται ως χωριστή οντότητα αρνούμενος τον χειρισμό, τότε επιτίθενται στον απέναντι βλέποντας στο πρόσωπό του τις δικές τους ελλειμματικές πλευρές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments