Πολιτική

Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με την φον ντερ Λάιεν

Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με την φον ντερ Λάιεν
Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η ανάληψη από τις μεσογειακές χώρες πρωτοβουλιών για την κλιματική κρίση.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αντάλλαξαν απόψεις ενόψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης των ηγετών της G7 για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Α΄αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμη, με αφορμή τόσο την επικείμενη ετήσια ομιλία της Προέδρου της Κομισιόν για την Κατάσταση της Ένωσης, όσο και τη Σύνοδο Κορυφής των εννέα μεσογειακών κρατών της Ε.Ε. (MED9EU) τον Σεπτέμβριο στην Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η ανάληψη από τις μεσογειακές χώρες πρωτοβουλιών για την κλιματική κρίση, με έμφαση στις δασικές πυρκαγιές.

Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Θα αποτραπεί η μαζική εισροή προσφύγων από το Αφγανιστάν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε πως θα αποτραπεί η μαζική εισροή προσφύγων από το Αφγανιστάν, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Α΄αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη προστασίας των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με παράλληλο σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την ταυτόχρονη στήριξη από την ΕΕ των χωρών που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν, ώστε να εμποδιστούν οι ροές προσφύγων στην Ευρώπη.

«Διανύουμε μια περίοδο με σημαντικές προκλήσεις, ειδικά στο μέτωπο του μεταναστευτικού, όπου πιστεύω ότι κάνουμε το καθήκον μας, προστατεύοντας τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι επίσης και σύνορα της Ευρώπης, πάντα με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης, στις νέες προκλήσεις που συνδέονται με την κατάσταση στο Αφγανιστάν και υπογράμμισε ότι αυτό που επιχειρήθηκε στο παρελθόν, δηλαδή η μαζική εισροή μεταναστών και προσφύγων, θα αποτραπεί όπως και τότε: «Καταφέραμε να το αποτρέψουμε και θα συνεχίσουμε με την ίδια πολιτική και στο μέλλον» επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments