Τεχνολογία

Google: «Τροποποίησε τους αλγορίθμους της για να ρίξει τον Τραμπ»

Google: «Τροποποίησε τους αλγορίθμους της για να ρίξει τον Τραμπ»
Google: Στο πρόσφατο παρελθόν, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος ενεπλάκη σε πολλαπλές διαμάχες με μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πώς όμως τον «εξόρισε» η Google;

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ συγκρούστηκε σε αρκετές περιπτώσεις με διάφορες τεχνολογικές εταιρείες, καθώς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο τέλος, οι οργανισμοί αυτοί κατόρθωσαν να τον εξορίσουν από τις πλατφόρμες τους. Πώς όμως κατάφερε να το κάνει αυτό η Google;

Google: Πώς κατάφερε ο τεχνολογικός κολοσσός να «ξεφορτωθεί» τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο;

Google

Ο Zach Vories αποκάλυψε στο νέο βιβλίο του Google Leaks: A Whistleblowers Expose of Big Tech Censorship, αλλά και σε συνέντευξη του στο Epoch Times ότι η εταιρεία αναγκάστηκε να ξαναγράψει τον αλγόριθμο των ειδήσεων της ειδικά για την παρακολούθηση του Τραμπ. Ο Vorhies εξήγησε ότι κυριολεκτικά έγραψαν ξανά τον αλγόριθμο με βάση τον αγώνα που είχε ο Τραμπ με τον James Comey. Μάλιστα, παρουσίασε σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν πως η Google κατατάσσει τις ειδήσεις.

Όταν ο δημοσιογράφος, Joshua Philipp ρώτησε τον Vorhies εάν η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτή την τακτική για να προωθήσει τις κορυφαίες ειδήσεις, εκείνος απάντησε ότι η ποιότητα των αποτελεσμάτων στη μηχανή αναζήτησης δεν βλέπει πλέον την ίδια ανταπόκριση από τους χρήστες, καθώς καταφεύγουν σε εναλλακτικές λύσεις, όπως το DuckDuckGo. Μάλιστα, ο Vorhies προσέθεσε ότι οι ανταγωνιστές της Google σημειώνουν τώρα θεαματική ανάπτυξη.

Ζούκερμπεργκ: Πιστεύω ότι δεν πρέπει να κάνουμε ελέγχους στους πολιτικούς

Στην κορύφωση της αντιπαράθεσης Τραμπ και τεχνολογικών κολοσσών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Facebook Inc, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είχε δηλώσει τότε ότι η εταιρεία του ήταν πιο αφοσιωμένη στην ελευθερία του λόγου από άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

Google

«Πιστεύουμε ότι δεν θα ήταν σωστό να κάνουμε ελέγχους στους πολιτικούς», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ, μιλώντας σε συνέντευξη του στο Fox News. «Σίγουρα πιστεύω ότι οι πολιτικές μας, μάς έχουν ξεχωρίσει από τις άλλες εταιρείες τεχνολογίας όσον αφορά το ότι είμαστε ισχυρότεροι στην ελεύθερη έκφραση, δίνοντας στους ανθρώπους φωνή».

Google

H Google Inc. είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών που ιδρύθηκε το 1998 και ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες.

Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο. To 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται GooglePlex.

Πώς προέκυψε το όνομα

Ονόμασαν τη μηχανή αναζήτησής τους Google. Η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «googol» (ονομασία που είχε αρχικά επιλέξει ο Πέϊτζ), τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments