Οικονομία

Βεσυρόπουλος για πυρόπληκτους: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και για τα αγροτεμάχια που καταστράφηκαν

Βεσυρόπουλος για πυρόπληκτους: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και για τα αγροτεμάχια που καταστράφηκαν
Βεσυρόπουλος για πυρόπληκτους: Στα μέτρα στήριξης των πληγέντων καθώς και στο πλαίσιο απαλλαγής από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών κ .Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στα μέτρα στήριξης των πληγέντων καθώς και στο πλαίσιο απαλλαγής από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών κ .Απόστολος Βεσυρόπουλος. Κατά τη διάρκεια συζήτησης στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου με τα έκτακτα μέτρα στήριξης ο κ. Βεσυρόπουλος μίλησε και για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών

Ο κ. Βεσυρόπουλος σημείωσε πως: «Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το σημαντικό μέτρο στήριξης, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2021, 2022 και 2023, αφορά όλα τα ακίνητα που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, όπως ορίζεται στο 16ο άρθρο της ΠΝΠ. Η απαλλαγή αφορά στα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μετά την 27η Ιουλίου. Η απαλλαγή επεκτείνεται και στα αγροτεμάχια που οι ιδιοκτήτες τους είναι κάτοχοι βεβαίωσης καταστροφής, από τα κατά τόπους αρμόδια τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Παράλληλα τόνισε ότι «με δεδομένο το εύρος των καταστροφών στην περιοχή της Β. Εύβοιας, η κυβέρνηση θέσπισε και την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, για το έτος 2021, στο σύνολο των ακινήτων που βρίσκονται στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού».

Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων

Συνεχίζονται οι αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν όλοι όσοι έχουν υποστεί φθορά από τις πυρκαγιές. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Ποια τα ποσά των ενισχύσεων

  • 6.000 ευρώ για αποζημίωση οικοσκευής ανά κατοικία,
  • 8.000 ευρώ για την αντιμετώπιση ζημιών σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών, κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών και χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων, με εγκαταστάσεις, και
  • 14.000 ευρώ για στεγαστική συνδρομή σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments