Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός σε γηροκομείο

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός σε γηροκομείο
Θεσσαλονίκη: Οι περισσότεροι που νοσούν είναι άνω των 70 ετών, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής.

Σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έχει σημάνει συναγερμός, καθώς, σύμφωνα εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορoναϊού.

Ειδικότερα, τουλάχιστον 30 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, ύστερα από τεστ που ξεκίνησαν να διενεργούνται από τις 18 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας grtimes.gr, από την ιχνηλάτηση που είναι σε εξέλιξη έχουν προκύψει, μέχρι στιγμής, περίπου 50 στενές επαφές.

Οι περισσότεροι που νοσούν είναι άνω των 70 ετών, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ τόσο το προσωπικό όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στην δομή είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που τηρούνται όλο αυτό το διάστημα κατά της διασποράς του κοροναϊού είναι ιδιαιτέρα αυστηρά και ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο πώς έγινε η διασπορά στο γηροκομείο που εδρεύει στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο κορωνοϊος γνωστός στους επιστήμονες ως COVID -19 είναι θανατηφόρος ιός.

Εκτιμάται ότι ο νέος αυτό ιός ξεκίνησε από μία αγορά θαλασσινών στην Ουχάν, όπου πραγματοποιούνταν παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Η αγορά σφραγίστηκε από την αρχή του χρόνου.  Κάποιοι ερευνητές αναφέρουν πως η μετάδοση του ιού έγινε από φίδια. Έρευνα που δημοσιεύτηκε, χθες, στο περιοδικό «Medical Virology» αναφέρει πως η γενετική ανάλυση του ιού έδειξε πως κατά πάσα πιθανότητα τα φίδια είναι αυτά που μεταδίδουν τον κορωνοϊό, αλλά θα πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες για να επιβεβαιωθεί αυτή η θεωρία.

Τι είναι ο κορωνοϊός– Συμπτώματα

Ο 2019-nCoV ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια ιών που περιλαμβάνει τόσο τους ιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, όσο και αυτόν που προκαλεί τον SARS. Οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από το 2019-nCoV, εμφανίζουν οξεία, σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και, σε πολλές περιπτώσεις, πνευμονία με πυρετό, βήχα και δύσπνοια.

Αρκετοί ασθενείς παρουσιάζουν, επίσης, γαστρεντερολογικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας, καθώς και νεφρική ανεπάρκεια. Ωστόσο, ορισμένοι έχουν απλώς εκδηλώσει μια ήπιας μορφής αναπνευστική λοίμωξη.

Πώς μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο

Ο Κορωνοϊός έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να εξαπλωθεί μεταξύ των ανθρώπων, εφόσον έχει προηγηθεί στενή επαφή. Ως τέτοια, ορίζεται:

  • η επαφή που υπάρχει μεταξύ του ασθενή και των ατόμων που τον φροντίζουν ή
  • η παραμονή στον ίδιο χώρο με τον ασθενή κατά την φάση της λοίμωξης.
  • Έχουν αναφερθεί περιστατικά μετάδοσης του ιού από ασθενείς σε νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τα κρούσματα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση σε αρκετές ενδημικές χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments