Πως Να

Πως να καθαρίσετε το ιστορικό σε κάθε browser με μία συντόμευση πληκτρολογίου

Πως να καθαρίσετε το ιστορικό σε κάθε browser με μία συντόμευση πληκτρολογίου
Ιστορικό browser: Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε το ιστορικό σας σε κάθε browser, χρησιμοποιώντας μονάχα μία συντόμευση πληκτρολογίου.

Πολλές φορές η εκκαθάριση του ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο αποτελεί πονοκέφαλο, καθώς οι χρήστες οφείλουν να ανατρέξουν σε δαιδαλώδεις λίστες με πολλαπλές επιλογές για να επιλέξουν τα δεδομένα που θέλουν να διαγράψουν. Ας δούμε παρακάτω πως μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα και να διαγράψουμε το ιστορικό από τον browser μας. Ιστορικό browser

Ιστορικό browser: Πως μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα:

Ανεξάρτητα από ποιον browser χρησιμοποιείτε, Chrome, Edge, Firefox ή Brave, υπάρχει μια συντόμευση πληκτρολογίου για να σας βοηθήσει να προβείτε στη διαγραφή του πρόσφατου ιστορικού, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ιστορικό browser

Προβαίνοντας στην εκκαθάριση της τελευταίας ώρας του ιστορικού

Οι περισσότεροι web browsers σας επιτρέπουν να προβείτε στη διαγραφή της τελευταίας ώρας του ιστορικού περιήγησης. Και συνήθως, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνους που θέλουν να διαγράψουν αυτό που μόλις αναζήτησαν, αλλά όχι δεδομένα πιο παλιά. Τα εν λόγω keyboard shortcuts θα λειτουργήσουν στον Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Brave και Opera.

  • Windows: Ctrl + Shift + Delete
  • Mac: Command + Shift + Delete
  • Chromebook: Ctrl + Shift + Backspace

Μόλις χρησιμοποιήσετε τις εν λόγω συντομεύσεις με τον web browser που χρησιμοποιείτε, θα μεταφερθείτε στην καρτέλα διαχείρισης του ιστορικού σας. Ανάλογα με τον browser, η διαγραφή της τελευταίας ώρας του ιστορικού είναι η default επιλογή, ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ιστορικό browser: Εκκαθάριση της δραστηριότητας από την Google

Φυσικά, δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε και το νέο χαρακτηριστικό της Google που σας επιτρέπει την διαγραφή της δραστηριότητας των τελευταίων 15 λεπτών. Όταν χρησιμοποιείτε το Google app στη συσκευή σας, μπορείτε να προβείτε στην εκκαθάριση των τελευταίων 15 λεπτών της δραστηριότητας.

Πιέζετε στην εικόνα του προφίλ σας στην πάνω δεξιά γωνία του Google app και αν έχετε πρόσφατη δραστηριότητα θα εμφανιστεί η επιλογή διαγραφής τα τελευταία 15 λεπτά.

Η εκκαθάριση του ιστορικού στο Safari

Αν χρησιμοποιείτε τον Safari στο Mac, ίσως αναρωτιέστε γιατί δεν αναφέρθηκε προηγουμένως. Για κάποιον λόγο, η Apple κάνει τον Safari να μην έχει μια συντόμευση πληκτρολογίου. Το Mac OS όμως σας επιτρέπει να ρυθμίσετε μια για οποιαδήποτε εφαρμογή. Απλά ανοίγετε το System Preferences > Keyboard και πιέζετε Shortcuts και στη συνέχεια App Shortcuts και στη συνέχεια πιέζετε το +. Θα ανοίξει το shortcuts tool. Πιέζετε το All Applications και στη συνέχεια επιλέγετε το Safari. Πληκτρολογείτε Clear History… στο Menu title και τέλος επιλέγετε οποιαδήποτε συντόμευση επιθυμείτε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments