Πολιτική

Ευάγγελος Αποστολάκης: Δεν αποδέχομαι την πρόταση Μητσοτάκη

Ευάγγελος Αποστολάκης: Δεν αποδέχομαι την πρόταση Μητσοτάκη
Ευάγγελος Αποστολάκης: Οι πρώτες πληροφορίες.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν θα είναι ο νέος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τα όσα ανακοινώθηκαν. Και αυτό διότι έκανε γνωστό ότι δεν δέχεται να γίνει υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας γιατί δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση, η οποία ήταν όρος του για να δεχτεί να μπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Φαίνεται ότι η πολύ σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που τον χαρακτήριζε «αποστάτη» λειτούργησε πολύ συναισθηματικά στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ ο οποίος επέλεξε να μη δεχθεί την υπουργοποίησή του.

Ευάγγελος Αποστολάκης: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης γεννήθηκε το 1957 στο Ρέθυμνο της Κρήτης και η καταγωγή του είναι από τον Πετρέ Γερανίου Ρεθύμνης. Έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) από όλα τα σταδιοδρομικά Σχολεία εσωτερικού από το Amphibious Warfare School (ΗΠΑ) από το Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο), καθώς και από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου. Ευάγγελος Αποστολάκης

Από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Στις 7 Μαρτίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο, παραδίδοντας τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον μέχρι τώρα υπαρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο. Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιανουαρίου και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά. Ένα εξ αυτών είναι ο τηλεοπτικός σεφ και διαγωνιζόμενος στο Master Chef, Γιάννης Αποστολάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments