Lifestyle

Η Beyonce έγινε 40 ετών: Φωτογραφικό flashback της Queen B

Η Beyonce έγινε 40 ετών: Φωτογραφικό flashback της Queen B
Beyonce: Το απόλυτο fashion icon, η βασίλισσα της RnB πάτησε τα 40 και οι απανταχού θαυμαστές της γιορτάζουν μαζί της.

Γενέθλια είχε στις 4 Σεπτεμβρίου η pop star Beyonce που έκλεισε τα σαράντα χρόνια ζωής. Η βασίλισσα της RnB γιόρτασε με ένα καταπληκτικό κολάζ φωτογραφιών που ανέβασε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην προσωπική σελίδα της. Περιλαμβάνει φωτογραφίες από το 1991 και μετά, και μάλιστα πολλές από αυτές τις βλέπουμε για πρώτη φορά.

Η Beyonce γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1981 στο Χιούστον του Τέξας και βαφτίστηκε Μπιγιονσέ Γκιζέλ Νόουλς – Κάρτερ.

Από πολύ νωρίς έδειξε το μοναδικό ταλέντο της καθώς ήταν μόλις 7 ετών όταν άρχισε μαθήματα χορού και τραγουδιού.

Τη δεκαετία του ’90 ίδρυσε το διάσημο γυναικείο συγκρότημα Destiny’s Child. Το 2005 αποφάσισε να συνεχίσει μόνη της και στη σόλο καριέρα της έχει έξι προσωπικά άλμπουμ, δέκα ταινίες και πέντε τουρνέ.

Είναι παντρεμένη με τον ράπερ Jay Ζ, έχουν αποκτήσει τρία παιδιά και η κοινή τους περιουσία ανέρχεται στα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έχει πουλήσει πάνω από 60.000.000 άλμπουμ και θεωρείται μια από τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες όλων των εποχών.

Η Beyonce έγινε 40 ετών: Φωτογραφικό flashback της Queen B

Beyonce: Σάρωσε στα βραβεία Grammy 2021

Μια εκ των μεγάλων νικητών των βραβείων Grammy 2021 ήταν και η μελαχρινή καλλονή Beyonce με τρία βραβεία.

  • Καλύτερο Αct στην κατηγορία R&B το «Black Parade» της Beyoncé
  • Καλύτερο Ραπ Τραγούδι το «Savage» των Beyoncé, Shawn Carter, Brittany Hazzard, Derrick Milano, Terius Nash, Megan Pete, Bobby Session Jr., Jordan Kyle Lanier Thorpe & Anthony White (Megan Thee Stallion feat. Beyoncé)
  • Καλύτερο Μουσικό Βίντεο στη Beyoncé για το «Brown Skin Girl»

Beyonce: Λίγα λόγια για την Queen B

H Beyonce γεννήθηκε στο Χιούστον των Η.Π.Α. Ως παιδί, συμμετείχε και ερμήνευσε σε διάφορα talent shows, ενώ ξεκίνησε να γίνεται γνωστή στα τέλη του ’90, μέσω του R&B συγκροτήματος Destiny’s Child, όπου ήταν βασική τραγουδίστρια. Με manager τον πατέρα της, Μάθιου Νόουλς (Mathew Knowles), η Μπιγιόνσε μαζί με τις Destiny’s Child κατάφεραν να γίνουν ένα από τα πιο εμπορικά συγκροτήματα όλων των εποχών και το πιο εμπορικό γυναικείο συγκρότημα όλων των εποχών.  Παρ’ όλη την τεράστια επιτυχία του συγκροτήματος, η Μπιγιόνσε αποφάσισε να ακολουθήσει solo καριέρα κι έτσι, το 2003 αποχώρησε προσωρινά από το γκρουπ και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Dangerously in Love, το οποίο την καθιέρωσε ως solo καλλιτέχνιδα, πούλησε 13.000.000 αντίτυπα, κέρδισε πέντε βραβεία Grammy, ενώ επίσης τα τραγούδια της, Crazy in Love σε συνεργασία με τον Jay-Z και Baby Boy ήταν νούμερο 1 στην κορυφή των Billboard Hot 100.

Το Νοέμβριο του 2003, ξεκίνησε τη περιοδεία στην Ευρώπη με όνομα Dangerously in Love Tour και αργότερα ενώθηκε μαζί με τις Missy Elliott και Alicia Keys για τη περιοδεία Verizon Ladies First Tour στη Βόρεια Αμερική. Την 1η Φεβρουαρίου 2004, η Μπιγιόνσε τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο των Η.Π.Α. στο Super Bowl XXXVIII, στο Reliant Stadium στο Χιούστον του Τέξας.

Μετά την οριστική αποχώρηση της Μπιγιόνσε από το συγκρότημα Destiny’s Child αλλά και τη διάλυση του, το 2005, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της ως solo καλλιτέχνης, με τίτλο B’Day, στις 4 Σεπτεμβρίου 2006, την ημέρα των 25ων γενεθλίων της, το οποίο περιείχε επιτυχίες όπως Déjà Vu, Irreplaceable και Beautiful Liar σε συνεργασία με την Σακίρα. Το συγκεκριμένο άλμπουμ, πούλησε 540.000 αντίτυπα τη πρώτη εβδομάδα (9.000.000 μέχρι σήμερα) και έγινε το δεύτερο πιο επιτυχημένο άλμπουμ της. Ο πρώτος της ρόλος για το 2006 ήταν στη κωμωδία The Pink Panther με εισπράξεις $158,8 εκατομμύρια παγκοσμίως. Η δεύτερή της ταινία για το 2006, Dreamgirls, ήταν βασισμένη σε ένα μιούζικαλ του Broadway που και αυτό με τη σειρά του ήταν βασισμένο στη πορεία των The Supremes, λαμβάνοντας την αναγνώριση από τους κριτικούς, εισπράττοντας $154 εκατομμύρια από την παγκόσμια αγορά. Τον Μάρτιο του 2006, παρόλο που είχε προηγηθεί προ έτους η διάλυση του συγκροτήματος Destiny’s Child, τους απονεμήθηκε αστέρι στην Hollywood Walk of Fame, μιας και είχαν τεράστια εμπορική επιτυχία, πουλώντας πάνω από 60 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. svg%3E

Τον Απρίλιο του 2007, η Μπιγιόνσε ξεκίνησε τη πρώτη της παγκόσμια περιοδεία με 97 στάσεις εν ονόματι The Beyoncé Experience, με κέρδη άνω των $24 εκατομμυρίων. Πριν από τις έξι υψίστης σημασίας συναυλίες η Μπιγιόνσε σε συνεργασία με τον Πάστορά της St. John’s και την America’s Second Harvest διέθεταν δωρεάν γεύματα για όσους είχαν ανάγκη.

Ο γάμος της, με τον ράπερ Jay-Z, που πραγματοποιήθηκε το 2008, την επηρέασε ώστε να γράψει το τρίτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ της, με τίτλο I Am… Sasha Fierce, που κυκλοφόρησε στις 18 Νοεμβρίου 2008, το οποίο πούλησε 482.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του (9.000.000 μέχρι σήμερα) και βρέθηκε στην κορυφή του Billboard 200. Το άλμπουμ περιείχε singles όπως το Ιf I Were A Boy, Single Ladies (Put a Ring on It) (11.400.000 πωλήσεις), Brocken Hearted Girl, Halo(10.300.000 πωλήσεις), Sweet Dreams, Diva, Ego και Video Phone. Η επιτυχία του κομματιού Halo, βοήθησε τη Μπιγιόνσε να γίνει η γυναίκα με τα περισσότερα top-ten singles τη δεκαετία 2000. Το Μάρτιο του 2009 ξεκίνησε τη δεύτερη παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο I Am… World Tour για την στήριξη του άλμπουμ, με 108 συναυλίες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της συναυλίας που έγινε στην Ελλάδα στις 8 Νοεμβρίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α., εισπράττοντας $119.5 εκατομμύρια.

Διευρύνοντας την υποκριτική της καριέρα, το 2008 πρωταγωνίστησε ως Etta James στη μουσική βιογραφία, Cadillac Records, λαμβάνοντας επαίνους από τους κριτικούς χαρίζοντας της αρκετές υποψηφιότητες σε κορυφαίες κατηγορίες. Η Μπιγιόνσε δώρισε όλο το μισθό της από τη ταινία στο Phoenix House, έναν οργανισμό απεξάρτησης για άτομα εθισμένα στην ηρωίνη. Στις 20 Ιανουαρίου 2009 ερμήνευσε το τραγούδι At last για τον πρώτο χορό του προεδρικού ζεύγους Ομπάμα. Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στο θρίλερ Obsessed, φέρνοντας στα ταμεία $73,8 εκατομμύρια και κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης μάχης στα MTV Movie Awards .Στα 52α Βραβεία Γκράμι που απονεμήθηκαν στις 31 Ιανουαρίου 2010, θριάμβευσε με έξι συνολικά νίκες, από τις δέκα υποψηφιότητες που είχε, κάτι που αποτελεί ρεκόρ νικών για γυναίκα καλλιτέχνη μέσα σε μόλις μία βραδιά. Το 2010, συμμετείχε στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού Telephone της Lady Gaga, χαρίζοντας στη Μπιγιόνσε το έκτο νούμερο ένα κομμάτι της.

Στις 26 Ιουνίου 2011 η Μπιγιόνσε γίνεται η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που ανεβαίνει στην κεντρική Pyramid stage, στο φεστιβάλ Glastonbury τα τελευταία 20 έτη. Τον Ιούνιο του 2011, κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ της, με τίτλο 4, πουλώντας 310,000 αντίγραφα την πρώτη εβδομάδα (4.500.000 μέχρι σήμερα) δίνοντας στη Μπιγιόνσε τον τέταρτο κατά σειρά νούμερο 1 δίσκο της. Στις 1 Αυγούστου 2011 το άλμπουμ έγινε πλατινένιο από την Recording Industry Association of America, έχοντας φτάσει το ορόσημο των 1 εκατομμυρίου πωλήσεων. Ο δίσκος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα τραγούδια Run the World (Girls), Best Thing I Never Had, Love on Top και Countdown. Προς το τέλος του 2011 η Μπιγιόνσε ανέβηκε στη σκηνή για 4 ξεχωριστές παραστάσεις στο Roseland Ballroom της Νέας Υόρκης.

Στις 5 Φεβρουαρίου το άλμπουμ έφτασε τα 1 δισεκατομμύριο χτυπήματα, κάνοντας έτσι τη Μπιγιόνσε τη μοναδική γυναίκα καλλιτέχνη με 3 δίσκους στη κατοχή της που έχουν περάσει το 1 δισεκατομμύριο χτυπήματα στο Spotify. Στις 7 Ιανουαρίου 2012 η Μπιγιόνσε γέννησε το πρώτο της παιδί, την Blue Ivy Carter, στο νοσοκομείο Lenox Hill της Νέας Υόρκης. Πέντε μήνες αργότερα ανεβαίνει στη σκηνή του Revel Atlantic City’s Ovation Hall, προκειμένου να επισημάνει την επάνοδό της στη μουσική σκηνή μετά τον ερχομό της κόρης της. Τον Ιανουάριο του 2013, ερμήνευσε τον Εθνικό Ύμνο στη δεύτερη ορκωμοσία του Προέδρου των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον και τον επόμενο μήνα, τραγούδησε στο ημίχρονο του Super Bowl XLVII στο Mercedes-Benz Superdome της Νέας Ορλεάνης. svg%3E

Η παράσταση έγινε ανάρπαστη, λαμβάνοντας 268.000 tweets το λεπτό, κάτι που την έκανε τη δεύτερη στιγμή στην ιστορία με τα περισσότερα tweets ανά λεπτό. Το πρώτο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Life Is But a Dream, το οποίο σκηνοθετήθηκε και από την ίδια, πρωτοπαίχτηκε από το HBO στις 16 Φεβρουαρίου 2013. Στις 15 Απριλίου 2013 από το Βελιγράδι της Σερβίας ξεκίνησε η τρίτη της παγκόσμια περιοδεία με τίτλο The Mrs. Carter Show World Tour, η οποία είχε 132 στάσεις, με την τελική τον Μάρτιο του 2014. Η συγκεκριμένη περιοδεία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες όλων των εποχών.

Τον Δεκέμβριο του 2013 η Beyoncé κυκλοφόρησε εντελώς απροειδοποίητα καινούριο άλμπουμ με τίτλο το όνομά της στο itunes χωρίς καμία προειδοποίηση. Ο δίσκος έκανε ντεμπούτο στη κορυφή του Billboard 200 χαρίζοντας στη Μπιγιόνσε τον πέμπτο κατά σειρά νούμερο ένα δίσκο στις Η.Π.Α. κάτι που την έκανε την πρώτη γυναίκα στην ιστορία που έχει αγγίξει τη κορυφή με τα πρώτα της πέντε άλμπουμ. Το άλμπουμ ανέτρεψε τους κανόνες της μουσικής βιομηχανίας και κατέρριψε κάθε ρεκόρ πωλήσεων με 1,4 εκατ. ψηφιακά αντίτυπα ήδη από την πρώτη εβδομάδα (5.500.000 μέχρι σήμερα) και έγραψε ιστορία στο itunes διότι έγινε το άλμπουμ με τις πιο γρήγορες πωλήσεις. Επίσης κατέκτησε την κορυφή των charts σε 110+ χώρες και χαρακτηρίστηκε ένα από τα καλύτερα explict ποπ άλμπουμ όλων των εποχών. Τον Μάιο του 2013 η Μπιγιόνσε τραγούδησε το τραγούδι της Amy Winehouse, Back to Black με τον André 3000 για τη μουσική υπόκρουση της ταινίας The Great Gatsby. Επιπλέον, τον ίδιο μήνα κυκλοφόρησε η 3D CGI animated ταινία Epic στην οποία η Μπιγιόνσε δάνεισε τη φωνή της στη Βασίλισσα Τάρα. Τον Απρίλιο του 2014 η Μπιγιόνσε και ο Τζέι Ζ ανακοινώνουν από κοινού, την περιοδεία τους On The Run Tour.

Στις 24 Αυγούστου 2014 η Μπιγιόνσε, μεταξύ των τεσσάρων βραβείων MTV που κερδίζει, είναι και το Michael Jackson Video Vanguard Award, το οποίο θεωρείτε ως η υπέρτατη τιμή για έναν καλλιτέχνη από τα MTV. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς το περιοδικό Forbes την κατατάσσει νούμερο ένα γυναίκα με βάσει τις ετήσιες εισπράξεις, που εκείνη τη χρονιά έφταναν τα $115 εκατομμύρια, διπλάσιος αριθμός από τα περσινά της έσοδα. Στα 57α Βραβεία Γκράμι που πραγματοποιήθηκαν το Φεβρουάριο του 2015 η Μπιγιόνσε ήταν νικήτρια τριών βραβείων.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2016 κυκλοφορεί το τραγούδι Formation με τη συνοδεία ενός μουσικού βίντεο το οποίο ήταν διαθέσιμο στη μουσική πλατφόρμα TIDAL, στην οποία είναι μέτοχος. Ερμήνευσε το τραγούδι για πρώτη φορά στο 50ο ημίχρονο του Super Bowl. Η εμφάνιση θεωρήθηκε αμφιλεγόμενη καθώς είχε εμφανείς αναφορές, προς το κόμμα των Μαύρων Πανθήρων αλλά και την κοινωνική ανισότητα. Κατευθείαν μετά το ημίχρονο, η Μπιγιόνσε ανακοίνωσε τη καινούργια της περιοδεία με τίτλο The Formation World Tour, η οποία έκλεισε στις 7 Οκτωβρίου με την παρουσία επί σκηνής του συζύγου της Jay z, του Kendrick Lamar και της Serena Williams.

Η περιοδεία έμελλε να κερδίσει το βραβείο της καλύτερη περιοδείας της χρονιάς στην απονομή των 44ων Αμερικανικών Βραβείων. Τον Απρίλιο του 2016 κυκλοφορεί το 6ο αλμπουμ της με ονομασία Lemonade. Το άλμπουμ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το HBO ως μια ωριαία ταινία η οποία περιέχει την ανάγκη της Beyoncé να δώσει μέσα από τα κομμάτια της τη δύναμη στη σύγχρονη γυναίκα να βρει τον εαυτό της, να μιλήσει για την πολιτική στάση της ζωής της και να αποθεώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα (με κεντρικό άξονα τους μαύρους και τη στάση της Αμερικής απέναντι στη κάστα τους), βρισκόμενη στον παλμό των εξελίξεων του σήμερα και του αύριο, που είναι τεράστια φέρνοντας τα πάνω-κάτω στη δισκογραφία για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Όλο το άλμπουμ αποτελεί μια πορεία συναισθημάτων που ένιωσε η ίδια μέσω της σχέσης της με τον σύζυγό της, Jay-Z.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ βρέθηκε στην κορυφή των charts σε 108 χώρες και λαμβάνοντας από τους κριτικούς 92/100 έμελλε να γίνει ο πιο τιμημένος δίσκος όλων των εποχών με 101 βραβεία. (Το καλύτερο άλμπουμ σε πωλήσεις για το 2016 με 3.050.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα). Η οπτικοακουστική δουλειά του δίσκου της χάρισε 11 υποψηφιότητες στα βραβεία MTV του 2016 κερδίζοντας οκτώ. Mε αυτές τις 8 νίκες η Μπιγιόνσε έγινε ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα βραβεία MTV (24). Την ίδια χρονιά το περιοδικό Times την κατέταξε έκτη στη λίστα με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον πλανήτη. Στη 59η απονομή βραβείων Γκράμι η Μπιγιόνσε κερδίζει 2 βραβεία. Στις 13 Ιουνίου φέρνει στον κόσμο τα δύο καινούργια μέλη της οικογένειας τα δίδυμα, Rumi και Sir Carter, στο Ronald Reagan UCLA Medical Center του Λος Άντζελες, της Καλιφόρνιας.

Στις 14 και 21 Απριλίου του 2018 η Μπιγιόνσε γίνεται η πρώτη αφροαμερικανή που ανεβαίνει στη σκηνή του Coachella Music and Arts Festival. Και οι δύο παραστάσεις απαιτούν φόρο τιμής στο πολιτισμό των ιστορικών μαύρων κολεγίων και πανεπιστημίων της Αμερικής αλλά και στο φεμινισμό. Στις 17 Απριλίου του 2019 βγαίνει το DVD και το live album των συναυλιών με τίτλο Homecoming γραμμένο όμως με Ελληνικά γράμματα. Η παράστασή της στο Coachella χαρακτηρίστηκε ιστορική με αρκετά δημοσιεύματα να τη θεωρούν ως την καλύτερη παράσταση όλων των εποχών.

  • Η Μπιγιόνσε έχει χαρακτηριστεί ως σύγχρονη φεμινίστρια καθώς δημιουργεί τραγούδια που χαρακτηρίζονται συχνά από θέματα του έρωτα, της απιστίας, του φεμινισμού και τη φυλετική ανισότητα .
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας της, έχει πουλήσει πάνω από 60.000.000 αντίτυπα των άλμπουμ και 150.000.000 από τα singles,ως σόλο καλλιτέχνης, ενώ 60.000.000 αντίτυπα έχει πουλήσει με το γκρουπ Destiny’s Child.
  • Το γκρουπ πούλησε 40.000.000 albums και 20.000.000 singles παγκοσμίως.Θεωρείται μια από τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες όλων των εποχών.
  • Είναι παντρεμένη με τον διάσημο ράπερ Jay Z. Έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά. Την 9χρονη Blue Ivy Carter (7 Ιανουαρίου 2012), και τα δίδυμα Rumi και Sir Carter που είναι πλέον τεσσάρων ετών (13 Ιουνίου 2017).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments