Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Πως θα υποδεχτούν τη σορό του στα Χανιά

Μίκης Θεοδωράκης: Πως θα υποδεχτούν τη σορό του στα Χανιά
Μίκης Θεοδωράκης: Στη 13.00 της Πέμπτης θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, για την εξόδιο ακολουθία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών θα κηδευτεί στο Γαλατά Χανίων, με τις προετοιμασίες για την υποδοχή της σορού και της ταφής του να είναι πυρετώδεις. Να σημειωθεί πως το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη σήμερα Τρίτη θα συνεχιστεί έως τις 19:00, αλλά και αύριο.

Μίκης Θεοδωράκης: Πως θα γίνουν η υποδοχή της σορού και η ταφή του

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας, και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια. Στη 13.00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Μίκης Θεοδωράκης

Την ημέρα της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη και ο πρόεδρος του παγκρητίου συλλόγου φίλων «Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει όπως ο ίδιος είχε ορίσει με συμβολαιογραφική πράξη του 2020. Ο κ. Αγοραστάκης αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους προσέφυγε στην δικαιοσύνη και, όπως είπε, «η σημερινή απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων αποκαθιστά την νομική και ηθική τάξη». Όπως ακόμα είπε, η ελληνική δικαιοσύνη τίμησε με την απόφαση της την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης: Πως θα γίνει σήμερα και αύριο το λαϊκό προσκύνημα

Το λαϊκό προσκύνημα στον κορυφαίο δημιουργό θα συνεχιστεί σήμερα ως τις 19:00 και αύριο Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 ως τις 14:00 το μεσημέρι. Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη στις 15:00, από την Μητρόπολη Αθηνών.

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. O Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments