Διεθνή

Moderna: Ετοιμάζει μονοδοσικό εμβόλιο για τρίτη δόση κορωνοϊού και γρίπη

Moderna: Ετοιμάζει μονοδοσικό εμβόλιο για τρίτη δόση κορωνοϊού και γρίπη
Moderna: Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε «περήφανος» για την πρόοδο της ομάδας.

Μονοδοσικό εμβόλιο που θα «χτυπά» ταυτόχρονα τον κορωνοϊό και την εποχική γρίπη αναπτύσσει η εταιρεία Moderna. Μέσω της τεχνολογίας mRNA, η Moderna ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο θα συνδυάζει την τρίτη ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού και την ετήσια δόση κατά της γρίπης.

Moderna: Τα στοιχεία για την τρίτη δόση

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε «περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα της Moderna», προσθέτοντας ότι η τεχνολογία mRNA μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποιες από τις μεγαλύτερες υγειονομικές προκλήσεις «από νόσους που επηρεάζουν εκατομμύρια μέχρι σπάνιες ασθένειες που αφορούν κάποιες δεκάδες ανθρώπους, έως και φάρμακα που θα προσαρμόζονται σε ατομικό επίπεδο». Moderna

«Σήμερα ανακοινώνουμε το πρώτο βήμα για το νέο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα που αφορά το αναπνευστικό και πρόκειται για τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα συνδυάζει μια τρίτη δόση – ενισχυτική για την COVID-19 και ένα booster για την εποχική γρίπη», ανακοίνωσε.

Με βάση τα στοιχεία της φαρμακοβιομηχανίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μια τρίτη δόση εμβολίου ίση με 50 mg, ήτοι η μισή ποσότητα από τις δύο πρώτες δόσεις, ανέβασε τα επίπεδα αντισωμάτων που δρουν κατά της μετάλλαξης Δέλτα κατά 40 φορές.

Moderna: Αίτηση για να λάβει πλήρη έγκριση

Υπενθυμίζεται πως αίτηση για να λάβει πλήρη έγκριση για το εμβόλιο της κατέθεσε και η Moderna, η οποία παρέδωσε στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία κλινικών μελετών και επιστημονικών στοιχείων αναφορικά με την δράση του σκευάσματος της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, μέχρι πριν δύο χρόνια, άγνωστης εταιρεία βιοτεχνολογίας, η Moderna ζήτησε πλήρη έγκριση για τη χορήγηση του mRNA σκευάσματος της, που χορηγείται σε δύο δόσεις, σε όσους είναι άνω των 18 ετών. Κίνηση που έρχεται μόλις δύο ημέρες, αφότου η υπηρεσία του Food and Drug Administration (FDA) έδωσε την πολυπόθητη πλήρη έγκριση στο αντίστοιχο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Moderna

Τόσο η Moderna όσο και η Pfizer είχαν λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη χορήγηση του εμβολίου τους, τον περασμένο Δεκέμβριο, κάτι που επέτρεψε την συμμετοχή τους στο εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, αλλά άφηνε νομικά κενά.

Με την άδεια πλήρους έγκρισης, τα εμβόλια παραμένουν μόνιμα διαθέσιμα στην αγορά, ενώ νομικά γίνεται ευκολότερο για φορείς και εταιρείες να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων με τα συγκεκριμένα σκευάσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments