Αθλητισμός

Super League: Το πρόγραμμα στην πρώτη αγωνιστική

Super League: Το πρόγραμμα στην πρώτη αγωνιστική
Super League: Μετά από δύο αναβολές, ήρθε η ώρα για την πρεμιέρα, με το ελληνικό πρωτάθλημα να ξεκινάει με τα πρώτα παιχνίδια για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Την αυλαία για τη νέα σεζόν θα ανοίξει ο αγώνας του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης στις 18:15 για το πρωτάθλημα της Super League.  Στη συνέχεια ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, που θα αντιμετωπίσει στην έδρα του τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο έτερο ματς του Σαββάτου (11/09).

Η πρώτη αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με τέσσερις αναμετρήσεις (Βόλος ΝΠΣ – ΠΑΣ Λαμία, ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία, ΑΕΚ – Ιωνικός και Ολυμπιακός – Ατρόμητος), ενώ το πρόγραμμα “κλείνει” τη Δευτέρα (13/09) ο Άρης με τον ΟΦΗ.

Το πρόγραμμα στην πρεμιέρα της Superleague

Σάββατο 11/09

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (18:15, Cosmote Sport 3)

Κυριακή 12/09

Βόλος ΝΠΣ – ΠΑΣ Λαμία (18:15, Cosmote Sport 3)

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία (19:00, Αναμένεται σχετική ενημέρωση)

ΑΕΚ – Ιωνικός (20:30, Cosmote Sport 1)

Ολυμπιακός – Ατρόμητος (20:30, Novasports Prime)

Δευτέρα 13/09

Άρης – ΟΦΗ (19:30, Novasports Prime)

Λίγα λόγια για την Super League

Το πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, το οποίο αναφέρεται επίσης και ως Super League ή Σούπερ Λιγκα, είναι το ανώτατο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ανδρών στην Ελλάδα. Το Ελληνικό πρωτάθλημα διεξάγεται από τη Super League Ελλάδα με την εποπτεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Μέχρι τώρα μόνον 6 σύλλογοι έχουν κατακτήσει τον τίτλο, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα. Ο Ολυμπιακός με 45 τίτλους έχει κατακτήσει τους περισσότερους στην ιστορία της διοργάνωσης.

Την αγωνιστική περίοδο 2006-07, η ΕΠΟ επιτρέπει την αποχώρηση των 16 συλλόγων-μελών της Α΄ Εθνικής από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (ΕΠΑΕ), ώστε να προβούν σε ίδρυση του συνεταιρισμού ΠΑΕ υπό την επωνυμία «Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας» (Superleague Ελλάδα), εφεξής «Super League Ελλάδα», ο οποίος διαδέχεται την τελευταία όσον αφορά τη διοργάνωση του ελληνικού πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.

Ο συνεταιρισμός δημιουργείται κυρίως με σκοπό την κεντρική διαχείριση σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του πρωταθλήματος. Η κεντρική διαχείριση ωστόσο, τελείωσε με την έλευση της περιόδου 2018-19, όπου η κάθε ΠΑΕ, ανέλαβε τα δικά της τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η λειτουργία της Super League Ελλάδα βασίζεται στη γενική συνέλευση, το διοικητικό συμβούλιο, και τα δικαιοδοτικά πειθαρχικά όργανα. Τη Γενική Συνέλευση απαρτίζουν όλα τα μέλη της Super League Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments