Οικονομία

Eurogroup: Αναγκαίο να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας

Eurogroup: Αναγκαίο να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας
Eurogroup: Την ανάγκη να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας δήλωσαν στο Eurogroup ο Πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Την ανάγκη να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας δήλωσαν στο Eurogroup ο Πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Πάολο Τζεντιλόνι για οικονομία: Δεν είναι η ώρα για μια περιοριστική οικονομική πολιτική

«Δεν είναι η ώρα για μια περιοριστική οικονομική πολιτική, αυτό θα ήταν επικίνδυνο.. Ο σκοπός δεν είναι απλώς η ανάκαμψη των οικονομιών, αλλά η «βιώσιμη ανάπτυξη», στην οποία θα βοηθήσουν τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης, ανέφερε, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής, έχουν εγκριθεί τα εθνικά σχέδια 18 χωρών-μελών, ενώ αναμένεται η έγκριση και για τα υπόλοιπα.

Αναφορικά με τη φερεγγυότητα των εταιρειών που συζητήθηκε, ο Ιταλός Επίτροπος εμφανίστηκε σχετικά ικανοποιημένος που αποφεύχθηκε ένα «κύμα χρεωκοπιών», χάρη στην ισχυρή οικονομική αντίδραση των κρατών-μελών και στα μέτρα που ελήφθησαν στην ΕΕ.

Πάσκαλ Ντόνιαχου: Αισιόδοξος για οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη

Ο Πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την αισιοδοξία του για την οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη και τα πιο θετικά από το αναμενόμενο στοιχεία για την ανάπτυξη. Αυτό οφείλεται σε ένα βαθμό στην επιτυχημένη εμβολιαστική εκστρατεία στις χώρες της ΕΕ, και στο άνοιγμα των οικονομιών, ωστόσο πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση σχετικά με τις εξελίξεις της πανδημίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments