Διεθνή

Αφγανή τραγουδίστρια: «Αν με πιάσουν οι Ταλιμπάν πυροβόλησε με στο κεφάλι»

Αφγανή τραγουδίστρια: «Αν με πιάσουν οι Ταλιμπάν πυροβόλησε με στο κεφάλι»
Αφγανή τραγουδίστρια: Μία συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησε στο AFP η τραγουδίστρια Aryana Sayeed, αποκαλύπτοντας τον τρόπο που κατάφερε να διαφύγει από την Καμπούλ.

Η Αφγανή ποπ σταρ βρίσκεται, πλέον, στην Κωνσταντινούπολη με τον αρραβωνιαστικό της, Χασίμπ. Ωστόσο, μέχρι να φτάσουν εκεί ασφαλείς, έζησαν στιγμές αγωνίας.

https://www.instagram.com/p/CSr60xus1ds/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Αφγανή ποπ σταρ βρίσκεται, πλέον, στην Κωνσταντινούπολη με τον αρραβωνιαστικό της, Χασίμπ. Ωστόσο, μέχρι να φτάσουν εκεί ασφαλείς, έζησαν στιγμές αγωνίας.Η πρώτη φορά που αποπειράθηκε να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν ήταν στις 15 Αυγούστου, όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ. Αλλά η πτήση της, δεν έγινε ποτέ. Την επόμενη ημέρα προσπάθησε ξανά. Την ώρα που βρισκόταν στο αεροδρόμιο, μέσα στο πλήθος, ξαφνικά ένα παιδί «βούτηξε» στην αγκαλιά της. Και τότε, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο της. «Φτιάξαμε μία ιστορία. Είπαμε στο παιδί ότι αν μας σταματήσουν, θα πρέπει να πει ότι είμαι η μητέρα του και το όνομα μου δεν είναι Aryana, αλλά Freshta», περιγράφει στη συνέντευξη της.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες αρνήθηκαν να τους αφήσουν να περάσουν, καθώς δεν ήταν Αμερικανοί πολίτες, αλλά ένας μεταφραστής αναγνώρισε τον Χασίμπ και είπε στους στρατιώτες ότι ήταν ο αρραβωνιαστικός μιας μεγάλης σταρ, της οποίας η ζωή βρισκόταν σε κίνδυνο. Και έτσι, κατάφεραν να πετάξουν…

Η Aryana Sayeed αποκάλυψε και τι ζήτησε από τον αρραβωνιαστικό της, στην περίπτωση που τη συλλάμβαναν οι Ταλιμπάν: «Του είπα, “ξέρεις Χασίμπ… αν με πιάσουν ζωντανή, πυροβόλησε με. Απλώς, πυροβόλησε με στο κεφάλι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments