Αθλητισμός

Φαν’τ Σχιπ: Επιρρίπτει ευθύνες στις ομάδες για τη μη χρήση Ελλήνων παικτών

Φαν’τ Σχιπ: Επιρρίπτει ευθύνες στις ομάδες για τη μη χρήση Ελλήνων παικτών
Φαν'τ Σχιπ: Ο Ολλανδός προπονητής καυτηριάζει το γεγονός της μη αξιοποίησης του εγχώριου έμψυχου δυναμικού από τις ελληνικές ομάδες.

Ευθύνες στους πέντε «μεγάλους», τις πέντε σημαντικότερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος επιρρίπτει ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζον Φαν’τ Σχιπ με ανάρτησή του στο instagram.

Φαν’τ Σχιπ: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα ταυτότητας»

Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, στέκεται στον αριθμό των Ελλήνων παικτών που έχουν ξεκινήσει βασικοί στα παιχνίδια των ομάδων στην πρώτη αγωνιστική.

Ο πραγματικά τραγικός απολογισμός με λίγες παρουσίες στις 11άδες αποτελεί αφορμή για τον Ολλανδό να κάνει λόγο για ξεκάθαρο πρόβλημα ταυτότητας το οποίο έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δίνοντας συνέχεια σε όσα ανέφερε μετά το ματς της Εθνικής με τη Σουηδία.

Φαν'τ Σχιπ

«Σε συνέχεια των δηλώσεων μου μετά το παιχνίδι με τη Σουηδία. Μετά και το τελευταίο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Super League οι Big-5 έχουν χρησιμοποιήσει στις ενδεκάδες τους κατά μέσο όρο 1,4 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα ταυτότητας», ανέφερε ο Φαν’τ Σχιπ στο instagram.

Φαν’τ Σχιπ: Ποιο όνομα ακούγεται για τον διάδοχο

Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης μέσα από το Metropolis 95.5, ο Θόδωρος Ζαγοράκης έχει πάρει ήδη την απόφαση να αντικαταστήσει τον 57 προπονητή και μάλιστα φέρεται να έχει βρει και στον αντικαταστάτη του. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν ήταν ικανοποιημένος εξ αρχής με τον Ολλανδό και αφού οι μέτριες εμφανίσεις συνεχίζονται και η Εθνική δεν μπορεί να προλάβει επί της ουσίας την πρόκριση στο Μουντιάλ, δεν έχει και λόγο να περιμένει περισσότερο.

Θεωρείται λοιπόν θέμα χρόνου η αντικατάσταση του Φαν’τ Σχιπ και ήδη ακούγεται το όνομα του Γιώργου Δώνη τον οποίο εκτιμάει ο Ζαγοράκης αλλά είναι δεδομένο ότι θα πέσουν στο τραπέζι και άλλα ονόματα προπονητών.

Φαν’τ Σχιπ: Λίγα λόγια για το Γιώργο Δώνη

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση άρχισε να εργάζεται ως προπονητής με εξαιρετική επιτυχία. Ξεκίνησε το 2002 στον Ηλυσιακό, τον οποίο ανέβασε από τη Δ΄ στη Β΄ Εθνική κατηγορία σε δυο χρόνια. Στη συνέχεια πήγε στη Λάρισα, την οποία ανέβασε στην Α΄ Εθνική, από την οποία απουσίαζε πολλά χρόνια. Το 2006 προκρίθηκε στο Ιντερτότο, το 2007 κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό και την επόμενη περίοδο προκρίθηκε στους ομίλους του κυπέλλου UEFA αποκλείοντας την Μπλάκμπερν Ρόβερς (2-0, 1-2), την ομάδα που αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στις 24 Απριλίου 2008 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της Λάρισας κάνοντας το μεγάλο άλμα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας την ομάδα της ΑΕΚ, όμως η παρουσία του εκεί υπήρξε σύντομη καθώς αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2008. Τον Απρίλιο του 2009 ανέλαβε τον Ατρόμητο Αθηνών, με τον οποίο έφτασε σε έναν ακόμη τελικό κυπέλλου Ελλάδας την περίοδο 2010-11, όπου και ηττήθηκε από την πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ με σκορ 3-0.

Το καλοκαίρι του 2012 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, ενώ από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 υπήρξε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο κατέκτησε το κυπριακό πρωτάθλημα της περιόδου 2013-14, ενώ εξασφάλισε και την είσοδο στους ομίλους του Champions League της περιόδου 2014-15.

Τον Φεβρουάριο του 2015 έγινε γνωστό ότι συμφώνησε να αναλάβει την Αλ Χιλάλ από τη Σαουδική Αραβία, σύλλογο από τον οποίο αποχώρησε τον Μάιο του 2016, με απολογισμό 45 νίκες σε 66 αγώνες και την κατάκτηση τριών τίτλων, του Κυπέλλου (Kings Cup), του Σούπερ Καπ και του επονομαζόμενου Κυπέλλου Διαδόχου (Crown Prince Cup). Μερικούς μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ήρθε σε συμφωνία με την Αλ Σαρτζά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.

Στις 28 Ιουλίου 2017, ανέλαβε για δεύτερη φορά, προπονητής του ΑΠΟΕΛ, επιστρέφοντας στον σύλλογο μετά από δύο χρόνια. Στις 3 Ιουλίου 2018, ο Γιώργος Δώνης ανέλαβε τον πάγκο του Παναθηναϊκού, της ομάδας που τον ανέδειξε, διαδεχόμενος τον πρώην συμπαίκτη του, Μαρίνο Ουζουνίδη. Η σχέση του με τον Γιάννη Αλαφούζο ήταν ταραχώδης και τελικά οι δυο πλευρές αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments