Ελλάδα

Περιστέρι: Πήγε να δωροδοκήσει νοσηλεύτρια για εικονικό εμβολιασμό

Περιστέρι: Πήγε να δωροδοκήσει νοσηλεύτρια για εικονικό εμβολιασμό
Περιστέρι: Ο 25χρονος εντοπίστηκε στη λίστα με τα ραντεβού για εμβολιασμούς.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Περιστέρι. Ειδικότερα, 25χρονος ο οποίος έπρεπε να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έφτασε στο εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου και προσπάθησε να δωροδοκήσει υπάλληλο ώστε να πραγματοποιήσει εικονικό εμβόλιο. Η είδηση αυτή έρχεται στο φως μετά και τις αποκαλύψεις για τα πλαστά πισστοποιητικά, που προκάλεσαν την επέμβαση εισαγγελέα.

Περιστέρι: Τι συνέβη

Στο μήνυμα αναφερόταν ότι θα έδινε χρήματα στη νοσηλεύτρια που πραγματοποιούσε τους εμβολιασμούς εκείνη την ώρα, αρκεί να μην τον εμβολίαζε, αλλά να δήλωνε κανονικά στο σύστημα ότι είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Χωρίς να πει τίποτα, μόλις ο 25χρονος μπήκε στον χώρο, έδειξε το μήνυμα στη νοσηλεύτρια, η οποία του απάντησε φωναχτά ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και ότι, για να πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έπρεπε να ολοκληρώσει κανονικά τη διαδικασία. Αφού οι προσπάθειές του δεν έπιασαν τόπο, ο 25χρονος προφασίστηκε υπερβολικό πόνο στο στομάχι του και η νοσηλεύτρια τού πρότεινε να μεταφερθεί στον χώρο νοσηλείας του εμβολιαστικού κέντρου.

Αργότερα, η νοσηλεύτρια εξήγησε στους προϊσταμένους της ότι ο 25χρονος, εκεί, της ψιθύρισε στο αυτί αν θα μπορούσε εκείνη να του κάνει τον εικονικό εμβολιασμό και, όταν αυτή του αρνήθηκε, ο ίδιος βγήκε από το εμβολιαστικό κέντρο και εξαφανίστηκε. Το περιστατικό κατήγγειλαν οι υπεύθυνοι στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου, ο 25χρονος εντοπίστηκε στη λίστα με τα ραντεβού για εμβολιασμούς και, σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για δωροδοκία υπαλλήλου.

Πόσα πλαστά πιστοποιητικά έχουν εντοπιστεί από τον Παλαμά

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων αναφορικά με τη «φάμπρικα» χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών, η οποία είχε στηθεί στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας. Μολονότι από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε άμεσα ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης ταυτοποιήθηκαν 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ένας μεγάλος αριθμός αυτών προκύπτει πως έχουν διοχετευθεί αποκλειστικά και μόνο σε υγειονομικούς, εντείνοντας την ανησυχία για την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού σε κεντρικές νοσοκομειακές μονάδες.

Μέχρι σήμερα, από τα συνολικά 34 πλαστά πιστοποιητικά με «κοιτίδα» τον Παλαμά Καρδίτσας, έχουν εντοπιστεί:

  • 4 πλαστά πιστοποιητικά στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν στην κατοχή τους μία μόνιμη διοικητική υπάλληλος – συγγενής πρώτου βαθμού με την «πρωταγωνίστρια» της υπόθεσης διοικητική υπάλληλο στον Παλαμά, μία νοσηλεύτρια και δύο τραυματιοφορείς.
  • 3 πλαστά πιστοποιητικά στην Κοζάνη, όπου το ένα εντοπίστηκε σε νοσηλεύτρια στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο και τα άλλα δύο σε Κέντρα Υγείας του νομού,
  • άλλο και ένα πλαστό πιστοποιητικό στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το οποίο φέρεται να κατέχει νοσηλευτής, η σύζυγος του οποίου εργάζεται στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments