Οικονομία

Φόρος εισοδήματος: Ποιοι οι τρόποι καταβολής του

Φόρος εισοδήματος: Ποιοι οι τρόποι καταβολής του
Φόρος εισοδήματος: Ο φόρος εισοδήματος πρέπει να καταβληθεί σε 8 δόσεις, όπου η πρώτη και δεύτερη δόση του Ιουλίου και του Αυγούστου ήρθε και παρατάθηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου.
Φόρος εισοδήματος: Ο φόρος εισοδήματος πρέπει να καταβληθεί σε 8 δόσεις, όπου η πρώτη και δεύτερη δόση του Ιουλίου και του Αυγούστου ήρθε και παρατάθηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο φόρος εισοδήματος πρέπει να καταβληθεί σε 8 δόσεις, όπου η πρώτη και δεύτερη δόση του Ιουλίου και του Αυγούστου ήρθε και παρατάθηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου. Έτσι στις 17 Σεπτεμβρίου έχουμε την πρώτη και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων, συν ότι η τρίτη δόση παρέμεινε στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου έχουμε την τρίτη δόση φόρου εισοδήματος και σε αυτό μπορούμε άνετα να προσθέσουμε αν δεν αλλάξει κάτι στους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ όπου βάση νόμου προβλέπεται εξάμηνο περιθώριο στους φορολογούμενους να πληρώσουν το εκκαθαριστικό.

Με έξι τρόπους πληρωμής υπάρχει δυνατότητα να εξοφλήσετε τον φόρο εισοδήματος

Σε κάθε περίπτωση, τόσο για τους έχοντες, όσο και για τις περιπτώσεις οικονομικής αδυναμίας η νομοθεσία παρέχει, εναλλακτικές δυνατότητες, εξόφλησης του φόρου, οι οποίες είναι:

  • Η πληρωμή εφάπαξ του φόρου εισοδήματος. Στην περίπτωση αυτή ο φορολογούμενο εξασφαλίζει μικρή έκπτωση 2%, η οποία και δεν αποτελεί αξιόλογο κίνητρο.
  • Η πληρωμή εφάπαξ με έκπτωση 2%, των δόσεων που απομένουν. Π.χ. Πληρώθηκε η πρώτη δόση του φόρου τον Ιούλιο, αλλά μπορούν να εξοφληθούν εφάπαξ, οι υπόλοιπες επτά δόσεις μέχρι 31 Αυγούστου, με την έκπτωση 2%.
  • Η πληρωμή του φόρου στις προβλεπόμενες από τον νόμο, δόσεις εξόφλησης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος. Ο αριθμός των δόσεων είναι 8 (από Ιούλιο έως και Φεβρουάριο του 2021) για όσους υπέβαλαν τις φορολογικές τους δηλώσεις έως και 29 Ιουλίου και 7 δόσεις για όσους υπέβαλαν ή θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους, μετά την 29η Ιουλίου. Η πρώτη δόση είναι διπλή για Ιούλιο και Αύγουστο και πληρώνεται έως 31 Αυγούστου 2020.
  • Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 12 μηνιαίες δόσεις, με την ένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση. Ενώ οι οκτώ δόσεις της πληρωμής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων δεν έχουν επιτόκιο, η πάγια ρύθμιση βαρύνεται με επιτόκιο το οποίο ανέρχεται σε 4,5% σε ετήσια βάση. Το ελάχιστο ποσό της δόσης είναι 30 ευρώ.
  • Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 24 μηνιαίες δόσεις, με την ένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση. Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν δόσεις πληρωμής του φόρου σε περισσότερες από 12 δόσεις, θα βαρύνονται με προσαυξημένο επιτόκιο, περίπου 6%. Και σε αυτή την περίπτωση, το ελάχιστο ποσό της δόσης είναι 30 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments