Πολιτική

Δημοσκόπηση ALCO: Έκπληξη το τι κόμμα ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι

Δημοσκόπηση ALCO: Έκπληξη το τι κόμμα ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι
Δημοσκόπηση ALCO: Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση της ψήφου.

Σε δημοσκόπηση της ALCO, ένα εκ των ερωτημάτων αποτελεί το τι θα ψήφιζαν οι ανεμβολίαστοι σε περίπτωση εκλογών. Ακόμη, οι πολίτες τοποθετούνται, τόσο για την παραίτηση Αποστολάκη, όσο και για τον ανασχηματισμό που έκανε η Κυβέρνηση.

Ως προς στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ αγγίζει το 34%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,8%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,6% και 3% το ΜέΡΑ25. Εκτός μένουν η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και η Χρυσή Αυγή με 1,2%. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 13,2% και άλλο κόμμα επιλέγει το 6%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο ερώτημα που τέθηκε για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση «Τι ψηφίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί». Σύμφωνα με την Alco, το 23% των ερωτηθέντων ανεμβολίαστων δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, το 12% την Ελληνική Λύση, το 7% τη ΝΔ, το 4% το ΚΚΕ και 2% το ΚΙΝΑΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, διατηρεί την εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων, συγκεντρώνοντας το 36%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αγγίζει το 22%. Τον «κανένα» επιλέγει το 34%.

Από την άλλη πρόωρες εκλογές εντός του 2022 προβλέπει η πλειοψηφία.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, το 49% των ερωτηθέντων έχει αρνητική εκτίμηση, ενώ το 22% βλέπει θετικά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Σχετικά με τη μη υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, το 28% αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση, το 22% στον κ. Αποστολάκη και το 17% στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη το 33% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Τι έδειξε η δημοσκόπηση της Prorata για τον ανασχηματισμό

Στην δημοσκόπηση της Prorata, η πλειοψηφία (45%) δηλώνει ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός ούτε θα βελτιώσει, ούτε θα χειροτερέψει τη λειτουργία της κυβέρνησης, το 38% πιστεύει ότι θα χειροτερέψει τη λειτουργία της και μόλις το 14% ότι θα τη βελτιώσει.  svg%3E

Πάντως, η αντίληψη που κυριαρχεί ως προς τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι ότι κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ειδικά σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του Θάνου Πλεύρη (67%) που ανέλαβε το υπουργείο Υγείας, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Κικίλια.  svg%3E

Σε ό,τι αφορά τη μη αποδοχή του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, η άποψη που επικρατεί (48%) είναι ότι δεν δέχθηκε λόγω πιέσεων της τελευταίας στιγμής από τον ΣΥΡΙΖΑ.  svg%3E

Παράλληλα, η πλειοψηφία (52%) συμφωνεί με την απόφαση του κ. Αποστολάκη να μην αποδεχθεί την πρόταση υπουργοποίησης.

 svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments