Ελλάδα

Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από Κερατσίνι – Η Μάγδα Φύσσα στο άγαλμα του Παύλου

Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από Κερατσίνι – Η Μάγδα Φύσσα στο άγαλμα του Παύλου
8 χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα: Αντιφασιστή συγκέντρωση σήμερα στο Κερατσίνι, Η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε στο άγαλμα του Παύλου.

8 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, σε μια επίθεση των ταγμάτων εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η προτροπή του Γιάννη Ρίτσου σε κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για το δίκιο του, «Μην τους φοβάσαι. Στο φόβο σου ποντάρουν», αποτελεί το σύνθημα του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, οχτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι από χιλιάδες κόσμου. Το σημείο εκκίνησης ήταν ο τόπος του εγκλήματος, εκεί όπου ο Παύλος Φύσσας ξεψύχησε έπειτα από την αναίτια φασιστική επίθεση μελών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Πλέον, η οδός αυτή ονομάζεται οδός Παύλου Φύσσα 60, προς τιμήν του θύματος του φασισμού και της ακροδεξιάς που βρήκε πρόσφορο έδαφος από την υπόλοιπη δεξιά και προσπάθησε να σπειρεί τον τρόμο σε κάθε άνθρωπο που δεν συμφωνούσε με τις μισαλλόδοξες θεωρίες των Ελλήνων ναζί, αλλά δεν το κατάφερε, παρά τις δολοφονίες του μετανάστη εργάτη, Σαχζάτ Λουκμάν και του καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα.

Η πορεία θα ξεκίνησε από το Κερατσίνι από το άγαλμα και την οδό Παύλου Φύσσα 60 με συγκέντρωση στις 17:30.

Ακόμα, μεταξύ 23 και 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το «Solidarity Film Festival» Killah P που περιλαμβάνει προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ στον κινηματογράφο Μελίνα στην Δραπετσώνα.

Χθες Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου (η ίδια ημερομηνία που το 2013 το τάγμα εφόδου της Νίκαιας μετέβαινε οργανωμένα στο Κερατσίνι για να σκοτώσει τον Φύσσα) χιλιάδες νέοι και νέες ήρθαν στα Λιπάσματα Δραπετσώνας για την κεντρική συναυλία αφιερωμένη στον Παύλο.

Αποκλειστικό φωτορεπόρταζ του απεσταλμένου του pagenews.gr, Μιχάλη Οικονομάκου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments