Διεθνή

ΗΠΑ: Φρούριο το Καπιτώλιο – Συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές για τους συλληφθέντες της 6ης Ιανουαρίου

ΗΠΑ: Φρούριο το Καπιτώλιο – Συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές για τους συλληφθέντες της 6ης Ιανουαρίου
ΗΠΑ: Φρούριο είναι το καπιτώλιο στις ΗΠΑ καθώς εκατοντάδες αστυνομικοί περιπολούσαν το χώρο για της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε υπέρ των συλληφθέντων της 6ης Ιανουαρίου.

Φρούριο είναι το καπιτώλιο στις ΗΠΑ καθώς εκατοντάδες αστυνομικοί περιπολούσαν το χώρο για της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε υπέρ των συλληφθέντων της 6ης Ιανουαρίου. Οι αστυνομικοί υπερτερούσαν κατά πολύ αριθμητικά των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα γύρω από το Καπιτώλιο, σε μια εκδήλωση συμπαράστασης προς τους κατηγορούμενους για την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο κτίριο, με στόχο να ανατρέψουν την εκλογική ήττα του πρώην προέδρου κ. Ντόναλντ Τραμπ.

Περίπου 100-200 διαδηλωτές εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση, με ορισμένους να κρατούν σημαίες του ακροδεξιού κινήματος «Three Percenters». Ήταν πολύ λιγότεροι από τους 700 που περίμεναν οι οργανωτές και τους χιλιάδες που προκάλεσαν χάος στο Καπιτώλιο στις αρχές του έτους.

Εκατοντάδες αστυνομικοί περιπολούσαν στον χώρο γύρω από το Καπιτώλιο όπου, ενόψει της συγκέντρωσης αυτής, είχε επανατοποθετηθεί ο μαύρος φράχτης, ύψους 2,50 μέτρων, για να εμποδίσει τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν το κτίριο. Σε επιφυλακή είχαν τεθεί και εκατό μέλη της Εθνοφρουράς.Μολονότι το πλήθος ήταν μικρό, τα πνεύματα οξύνονταν κατά διαστήματα, με σποραδικές λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και αντιδιαδηλωτών. Αστυνομικοί με ποδήλατα παρενέβησαν για να σταματήσουν κάποιους από αυτούς τους καβγάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments