Ελλάδα

Mad Clip: Η αυτοψία έδειξε ακατάλληλα λάστιχα της Porsche

Mad Clip: Η αυτοψία έδειξε ακατάλληλα λάστιχα της Porsche
Mad Clip: Η πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο έδειξε πως ο Mad Clip πρόλαβε εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα να πατήσει το φρένο και να ρίξει την ταχύτητα στα 80 χλμ από τα 134 που πήγαινε.

19 ημέρες έχουν περάσει από το μοιραίο βράδυ της 2 Σεπτεμβρίου, όταν ο γνωστός τράπερ, Mad Clip ή κατά κόσμον Πίτερ Αναστασόπουλος, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Βουλιαγμένη. Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση για να διευκρινιστούν τα αίτια που το πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Porsche ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε μια κολώνα αρχικώς και μετά σε ένα δέντρο, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 34χρονου καλλιτέχνη.

Η αυτοψία του πραγματογνώμονα της οικογένειάς του Mad Clip, Παναγιώτη Μαδιά, έρχεται να συμπληρώσει τα κομμάτια του παζλ που παρέμεναν θολά. Η Porsche «φορούσε» λάστιχα Semi Slick που είναι ειδικά κατασκευασμένα για αγώνες ταχύτητας.

Πρόκειται για λάστιχα τα οποία όταν έρθουν σε επαφή με το νερό κρυώνουν και για λίγα δευτερόλεπτα χάνουν την απόδοσή τους. Όπως είπαν στο Mega, συνεργάτες του κ. Μαδιά τα λάστιχα είναι κατάλληλα μόνο για στεγνό δρόμο και παρά το γεγονός πως ήταν περσινά χωρίς σημαντικές φθορές, ήταν ακατάλληλα για οδήγηση μέσα στην πόλη.

Την επίμαχη νύχτα όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα κι ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες σε τρία σημεία, λίγα μέτρα από το σημείο του δυστυχήματος υπήρχαν νερά. Και άρα τα λάστιχα της μοιραίας Porsche για λίγα αλλά κρίσιμα δευτερόλεπτα έχασαν την αποδοτικότητά τους.

Mad Clip: Πρόλαβε να μειώσει αισθητά την ταχύτητα

Η πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο έδειξε πως ο Mad Clip πρόλαβε εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα να πατήσει το φρένο και να ρίξει την ταχύτητα στα 80 χλμ από τα 134 που πήγαινε. Και πάλι όμως αυτή η ταχύτητα αποδείχθηκε μοιραία.

Επίσης, η αυτοψία έδειξε ότι οι αναρτήσεις της Porsche ήταν σε εξαιρετική κατάσταση χωρίς να έχουν γίνει επεμβάσεις, που θα μπορούσαν να είχαν παίξει ρόλο στην τραγωδία. Το επιτελείο του κυρίου Μαδιά διαπίστωσε πως όλες οι καλωδιώσεις που συνδέονταν με τον εγκέφαλο της Porsche είχαν καταστραφεί και τουλάχιστον το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια του πρώτου ελέγχου, ήταν αδύνατον να αντληθούν πληροφορίες.

Βρέθηκε ο σταυρός του τράπερ

Λίγο πριν από την έναρξη της αυτοψίας, οι συνεργάτες του κυρίου Μαδιά βρήκαν τον ακριβό σταυρό που φορούσε ο Mad Clip και το κινητό του τηλέφωνο. Μέσα στην Porsche βρέθηκαν άλλοι δύο σταυροί μικρότερης αξίας, που μένει να διαπιστωθεί αν ανήκαν στον άτυχο μουσικό ή σε κάποιο φιλικό του πρόσωπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments