Ελλάδα

Rafale: Το πρώτο βίντεο με τα γαλλικά μαχητικά στα ελληνικά χρώματα

Rafale: Το πρώτο βίντεο με τα γαλλικά μαχητικά στα ελληνικά χρώματα
Rafale: Στη βάση Μερικιάν κοντά στο Μπορντό όπου συνεχίζεται η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων.

Στα γαλανόλευκα έχουν ντυθεί τα δύο πρώτα μαχητικά Rafale που απέκτησε η Ελλάδα από την Γαλλία έτσι ώστε οι Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας να πραγματοποιούν τις πρώτες τους πτήσεις. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις που καταγράφηκαν και σε βίντεο γίνονται στην Γαλλία, στην βάση Μερικιάν κοντά στο Μπορντό όπου συνεχίζει και η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων.

Τα γαλλικά αεροσκάφη πήραν πρόσφατα μέρος στο «Athens Flying Week» και πριν επιστρέψουν πέταξαν στον αττικό ουρανό μαζί με το ακροβατικό σμήνος, χαρίζοντας ένα σπάνιο θέαμα.

Rafale: Ξεκινά η εκπαίδευση των πιλότων

Πρόκειται για τους πιλότους που θα πιστοποιηθούν και ως εκπαιδευτές έτσι ώστε με την άφιξη των υπερσύγχρονων αεροσκαφών στην Ελλάδα στις αρχές του νέου έτους να εκπαιδεύσουν και τα «γεράκια» της 332 Μοίρας.

Oι πρώτοι τέσσερις αεροπόροι ήδη πετούν solo το μαχητικό, αφού η ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση είχε ολοκληρωθεί πριν από τον Ιούνιο. Την ίδια ώρα και στην 114 Πτέρυγα Μάχης οι αλλαγές στην 332 Μοίρα «Γεράκι» δεν είναι λίγες κι αυτές αφορούν τόσο τους χώρους στην πολεμική Μοίρα, όσο και στα υπόστεγα είτε των τεχνικών είτε στις «φωλιές» των Rafale .

Στην περίπτωση των Rafale είναι κοινός τόπος ότι η ένταξή τους στην Πολεμική Αεροπορία θα επιφέρει τεκτονικές αλλαγές, αντίστοιχες με αυτές που προκάλεσε η παραλαβή των γαλλικών Mirage F1 το 1975.

Rafale: Τα υπερσύγχρονα μαχητικά που αποκτά η Ελλάδα

Το συνολικό κόστος των αεροσκαφών ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ για τα 18 αεροσκάφη και 400 εκατ. ευρώ, για τα όπλα τους. Στα όπλα των αεροσκαφών περιλαμβάνονται κατευθυνόμενα βλήματα Meteor, καθώς και οι απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων – Mica, Scalp και Exocet – προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη.

Η Ελλάδα προχωρά στην απόκτηση τόσο καινούργιων όσο και μεταχειρισμένων αεροσκαφών Rafale με βασικό γνώμονα την άμεση παράδοσή τους, προκειμένου να αυξηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα κατακόρυφα η επιχειρησιακή δυνατότητα της Πολεμικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό, συμπιέζεται σημαντικά το κόστος προκειμένου να διατεθούν πόροι και σε άλλα οπλικά συστήματα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι αναγκαία. Rafale

Το Rafale είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών. Aποτελεί ότι πιο σύγχρονο και αξιόμαχο διαθέτει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία. Το Rafale μπορεί να μεταφέρει τα ειδικά όπλα που ήδη υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο, χωρίς να είναι αναγκαίες νέες επενδύσεις σε υποδομές και τεχνικές δυνατότητες.

Τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία έξι μήνες μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, τον Ιούνιο του 2021. Ο ρυθμός άφιξης θα είναι ένα ανά μήνα. Έξι καινούργια αεροσκάφη θα παραληφθούν είκοσι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με ρυθμό, επίσης, ένα ανά μήνα.

Τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη Rafale θα παραληφθούν μετά το πέρας 26 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Σημειώνεται ότι η γαλλική πλευρά ικανοποίησε τις απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ως προς την κατάσταση των μεταχειρισμένων αεροσκαφών. Σε αυτό το πλαίσιο, η κατασκευάστρια εταιρεία Dassault παρέχει την εγγύηση καλής λειτουργίας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments