Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Νέες ελαφρύνσεις αν επιτευχθεί ανάπτυξη μεγαλύτερη από 5.9%

Χρήστος Σταϊκούρας: Νέες ελαφρύνσεις αν επιτευχθεί ανάπτυξη μεγαλύτερη από 5.9%
Χρήστος Σταϊκούρας: Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης και φοροελαφρύνσεις αν η ανάπτυξη που θα επιτευχθεί είναι μεγαλύτερη του 5.9% προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης και φοροελαφρύνσεις αν η ανάπτυξη που θα επιτευχθεί είναι μεγαλύτερη του 5.9% προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η χώρα δείχνει ότι καλύπτει πιο γρήγορα από τις εκτιμήσεις το χαμένο έδαφος του 2020. Με βάση τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η χώρα φαίνεται να ανακάμπτει ισχυρά με ποσοστό της τάξεως του 5,9% έναντι ύφεσης 8,2% το 2020. Σε αυτό το σενάριο, καλύπτουμε τα 2/3 της απώλειας. Οι πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο δείχνουν ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερο» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφορικά με το ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης “Επισήμανε δε όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης «τόσο θα ανταποδίδουμε στην κοινωνία την προσπάθεια που κάνει η ίδια πρωτίστως και η ελληνική κυβέρνηση ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Άρα ναι, δίνονται οι δυνατότητες για μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία επ’ ωφελεία κυρίως της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων” .

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Για την εισφορά αλληλεγγύης

Σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης και το ενδεχόμενο κατάργησής της για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησής τους.

Για τον ΕΝΦΙΑ

Ο φόρος θα παραμείνει μειωμένος μεσοσταθμικά κατά 22% σε σχέση με πρόπερσι και πρόσθεσε ότι αυτοί που έχουν ακίνητη περιουσία μέχρι 200.000 ευρώ θα επωφεληθούν το 67% της συνολικής μείωσης που ίσχυε και πέρυσι, ενώ θα υπάρχουν νοικοκυριά που θα έχουν και μεγαλύτερη μείωση ΕΝΦΙΑ, όχι λόγω μείωσης των συντελεστών, αλλά γιατί μπορεί να περιορίστηκαν τα εισοδήματα τους λόγω της υγειονομικής κρίσης. ΑΚΙΝΗΤΑ

Φόρος εισοδήματος

Για τον φόρο εισοδήματος, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι έχει καταβληθεί ένα σημαντικό κομμάτι του και μάλιστα ένα μέρος των πολιτών πλήρωσε μια κι έξω τον Ιούλιο με έκπτωση, ενώ κάποιοι πλήρωσαν τον Αύγουστο επίσης με δικαίωμα έκπτωσης. «Αθροιστικά, οι πολίτες μέσα και από τα προγράμματα της κυβέρνησης να χτίσει ένα δίχτυ προστασίας πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις , φαίνεται να μπορούν να αποπληρώνουν τις οφειλές τους σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. Τα έσοδα πάνε καλά και τον Σεπτέμβριο. Ειδικά οι έμμεσοι φόροι και ο ΦΠΑ», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments