Πολιτική

Εμβόλιο: Κατατέθηκε η τροπολογία για τα 50gb στους νέους – Το ποσά στους ιδώτες γιατρούς ανά εμβολιασμό

Εμβόλιο: Κατατέθηκε η τροπολογία για τα 50gb στους νέους – Το ποσά στους ιδώτες γιατρούς ανά εμβολιασμό
Εμβόλιο: Eπανακαθορίζεται το ύψος της αποζημίωσης στους ιδιώτες ιατρούς για τη διενέργεια εμβολιασμών

Η τροπολογία που εμπεριέχει το μέτρο για τα 50gb στους νέους που θα κάνουν το εμβόλιο (που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ) για τον κοροναϊό εισήχθη στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί.

Σύμφωνα με ό, τι προβλέπει η τροπολογία, τα δωρεάν gigabytes χορηγούνται σε ανήλικους χρήστες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας ηλικίας 15 με 17 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου μέχρι την 31.12.2021.

Εμβόλιο: Τα ποσά ανά εμβολιασμό για ιδιώτες γιατρούς

Επίσης, με την ίδια τροπολογία επανακαθορίζεται το ύψος της αποζημίωσης στους ιδιώτες ιατρούς για τη διενέργεια εμβολιασμών κατά της Covid-19. Αναλυτικότερα:

  • Κατ’ οίκον, στο ποσό των 50 ευρώ, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και 30 ευρώ για κάθε δόση όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο δύο δόσεων. Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο ποσό ήταν 50 ευρώ ανεξαρτήτως αριθμού δόσεων εμβολίων.
  • Στο ιατρείο, στο ποσό των 20 ευρώ, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο δύο δόσεων. Σήμερα το εν λόγω ποσό ανερχόταν στα 20 ευρώ ανεξαρτήτως δόσεων εμβολίων.
Εμβόλιο

Εμβόλιο: Η τρίτη δόση δεν είναι υποχρεωτική

Για την πορεία της πανδημίας αλλά και για την εμβολιαστική διαδικασία μίλησε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, αναφερόμενος στον εμβολιασμό και συγκεκριμένα στην τρίτη δόση, αυτή «χαρακτηρίζεται ως ενισχυτική και παρότι ακόμη είναι νωρίς για να υπάρχει βεβαιότητα, μάλλον θα είναι και η τελευταία που χρειαζόμαστε για να θωρακιστούμε από τον κορωνοϊό», είπε και παρέπεμψε στα όσα είπε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε κατηγορηματικά ότι η τρίτη δόση του εμβολίου δεν είναι υποχρεωτική και η πρόσκληση για εμβολιασμό με αυτήν αποτελεί ισχυρή σύσταση. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει στην πορεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments