Οικονομία

ΑΑΔΕ: Συμψηφισμοί με οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

ΑΑΔΕ: Συμψηφισμοί με οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος
ΑΑΔΕ: Ξεκίνησαν οι συμψηφισμοί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κάτι που σημαίνει πως χιλιάδες φορολογούμενοι θα δουν “κούρεμα” ή ακόμη και μηδενισμό σε φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρωθεί.

Ξεκίνησαν οι συμψηφισμοί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κάτι που σημαίνει πως χιλιάδες φορολογούμενοι θα δουν “κούρεμα” ή ακόμη και μηδενισμό σε φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρωθεί.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγχουν συνεχώς την εικόνα των οφειλών τους στο Taxisnet (MyAADE), στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και στην σελίδα με τις οφειλές εκτός ρύθμισης.

Ποιοι συμψηφισμοί έχουν πραγματοποιηθεί

  • Aπό την Πέμπτη 23/9 ολοκληρώθηκαν οι συμψηφισμοί οφειλών από ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος  και άλλων υποχρεώσεων με τις πάγιες δαπάνες.
  • Το βράδυ της Παρασκευής, έτρεξαν οι συμψηφισμοί αυτών των οφειλών με αποζημειώσεις  Covid.
  • Μέσα στο Σαββατοκύριακο, ολοκληρώνονται οι συμψηφισμοί οφειλών ΕΝΦΙΑ με επιστροφές φόρου εισοδήματος, ενώ έως το βράδυ της Τρίτης, 28 Σεπτεμβρίου, θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των συμψηφισμών, κλείνοντας με τις υπερεισπράξεις.
ΑΑΔΕ

ΕΝΦΙΑ 2021: Σε πόσες θα εξοφληθεί ο φόρος

Ο νέος λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ 2021 έχει υπολογιστεί με βάση τις παλαιές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που ισχύουν έως το τέλος του έτους και μπορεί να εξοφληθεί σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη έως τις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022. Ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο καταβολής διπλής δόσης ΕΝΦΙΑ (πρώτης και δεύτερης) έως το τέλος Οκτωβρίου χωρίς πρόστιμο.

Τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ενσωματώνουν τις ίδιες μειώσεις του φόρου που ίσχυαν το 2020 και οι οποίες ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας ανέρχονται σε:

  • 30% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ,
  • 27% για αξία ακίνητης περιουσίας από 60.001 μέχρι 70.000 ευρώ,
  • 25% για αξία ακίνητης περιουσίας από 70.001 μέχρι 80.000 ευρώ,
  • 20% για αξία ακίνητης περιουσίας από 80.001 μέχρι 1.000.000 ευρώ και
  • 10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments