Πολιτική

Προς παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ: Τι απάντησε ο Θάνος Πλεύρης

Προς παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ: Τι απάντησε ο Θάνος Πλεύρης
Προς παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ: Όλα όσα σχολίασε ο υπουργός Υγείας για την υπόθεση παραίτησης του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

«Δεν μου έχει κατατεθεί απολύτως καμία παραίτηση οπότε δεν μπορώ να κάνω αποδεκτό κάτι που δεν έχει κατατεθεί», σχολίασε σε δηλώσεις του για την υπόθεση παραίτησης του επικεφαλής του ΕΟΔΥ, κου Αρκουμενέα, ο υπουργός Υγείας κος Θάνος Πλέυρης.

Προς παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ: Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τις διαρροές περί παραίτησης του διοικητή του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, στην εκπομπή «Αδικαιολογήτως Απών» στον OVER FM. Προς παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στις προληπτικές εξετάσεις και στο ότι γι’ αυτές, οι πολίτες θα ενημερώνονται με SMS ανέφερε πως «επεξεργαζόμαστε τις διαδικασίες ώστε να μπορεί ο πολίτης με τον ίδιο τρόπο, που εξυπηρετήθηκε στον εμβολιασμό, να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ώστε να κάνει κάποιες προληπτικές εξετάσεις που είναι κρίσιμες και για την υγεία του ανθρώπου».

Προς παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ: Σχέδιο για προληπτικές εξετάσεις με SMS όπως στον εμβολιασμό

Συνέχισε λέγοντας «στην προληπτική εξέταση να ενημερώνεται από την πολιτεία ο πολίτης, βάσει ειδικών οδηγιών που θα υπάρχουν. Λόγου χάρη, το ηλικιακό κριτήριο, πότε πρέπει να γίνεται μια προληπτική εξέταση και παράλληλα και να ενημερώνεται ο πολίτης ότι πρέπει να την κάνει, αλλά να υπάρχει και μια ευκολία ως προς την εκτέλεσή της και να μπορεί να το κάνει, πάντοτε λέμε χωρίς δική της επιβάρυνση, ακριβώς γιατί είναι προληπτική».

Προς παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Για το εάν έχει πιαστεί ένα τείχος ανοσίας τόνισε πως με 6,5 εκατ. πλήρως εμβολιασμένους υπάρχει «επαρκής κόσμος για να … ένα τείχος» ωστόσο, όπως συμπλήρωσε την ίδια στιγμή, υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων πολιτών άνω των 60 ετών.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως πλέον η πανδημία, και όσο πλησιάζουμε στον Χειμώνα «αρχίζει να μας βάζει σε μία διαδικασία ότι και ο covid είναι μία νόσος όπως είναι οι άλλες ασθένειες οι οποίες υπάρχουνε και το αντιμετωπίζουμε ως μία τέτοια ασθένεια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments