Πολιτική

Οικονόμου: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει

Οικονόμου: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει
Οικονόμου: «Σε σχέση με πέρσι, φέτος έχουμε πολύ κόσμο εμβολιασμένο. Δυο στους τρεις είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν αντισώματα επειδή έχουν νοσήσει».

«Δεν θα ξανακλείσει η χώρα, δεν θα ξαναπάμε σε lockdown. Αυτό είναι απολύτως καθαρό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει απαγόρευση των παρελάσεων στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου και μέτρων στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

«Θα παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε θρησκευτικές λειτουργίες με πλαίσιο μέτρων. Σε σχέση με πέρσι, φέτος έχουμε πολύ κόσμο εμβολιασμένο. Δυο στους τρεις είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν αντισώματα επειδή έχουν νοσήσει. Θέλουμε προφανώς να ανεβάσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Εκείνο που πρέπει να κρατήσει κανείς είναι ότι δεν είναι φέτος όπως πέρσι, εξαιτίας του εμβολιασμού. Έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας των δραστηριοτήτων», υπογράμμισε.

Οικονόμου: Σημαντική εθνική παρακαταθήκη η συμφωνία με τη Γαλλία

«Σ’ ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον η ελληνική κυβέρνηση έχει αναπτύξει από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της πολλαπλές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και όλες τις κατευθύνσεις ώστε να αναβαθμίσει στρατηγικά την Ελλάδα και να διασφαλίσει ένα περιβάλλον ευημερίας για τους πολίτες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αξιοποιώντας το κύρος του έχει κατορθώσει να ανατρέψει πλήρως το κλίμα επιφυλακτικότητας και αναξιοπιστίας που επικρατούσε στο παρελθόν. Καρπός αυτής της δουλειάς, καρπός της διεθνούς πολιτικής μας είναι η συμφωνία στρατηγικής αναβάθμισης της χώρας την οποία υπογράψαμε με τη Γαλλία», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου

Και πρόσθεσε: «η προάσπιση των εθνικών μας δικαίων εξαρτάται άλλωστε απ’ τις στρατηγικές συμμαχίες μας. Η συμφωνία με τη Γαλλία αποτελεί μια τεράστια εθνική επιτυχία. Ταυτόχρονα όμως είναι κι ένα ιστορικής σημασίας βήμα, τόσο για την πατρίδα μας όσο και για την Ευρώπη γενικότερα, στην προσπάθειά της να ευθυγραμμίσει τη γεωπολιτική της ισχύ με την οικονομική της δύναμη». Σημαντική εθνική παρακαταθήκη η Συμφωνία, περιμένουμε διακομματική στήριξη στη συζήτηση στη Βουλή

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου συνεχίζοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «η Συμφωνία κατατέθηκε για κύρωση στη Βουλή και η σχετική συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Οικονόμου: Οι νόμοι, οι συμπεριφορές και το θράσος συμμοριών δεν υπάρχει περίπτωση να υπερισχύσουν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για όσα συνέβησαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και πως απαντά στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανέχεται φασιστικές συμπεριφορές.

Ο κ. Οικονόμου απάντησε πως είναι πολύ ξεκάθαρο ότι οι συμπεριφορές βίας αντιμετωπίζονται όπως ορίζει η συντεταγμένη Πολιτεία και το Κράτος Δικαίου, πολύ περισσότερο όταν αφορούν εφήβους και παιδιά. Ανέφερε ότι έχουν γίνει περισσότερες από 60 προσαγωγές, η αστυνομία βρήκε πιστόλια, ρόπαλα κλπ και ότι ο εισαγγελέας έχει ενεργοποιηθεί ενώ γίνεται έρευνα και στους ενήλικες.

«Δεν ξέρω αν αυτή η αντίδραση εκλαμβάνεται ως ανοχή. Για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή ούτε με λόγια ούτε με έργα σε τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές. Δεν πρέπει να δώσουμε κανένα δικαίωμα στον οποιονδήποτε να δηλητηριάζει τα μυαλά των νέων παιδιών, δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο ανάδειξης και μετάδοσης φασιστικών συμπεριφορών οποιουδήποτε χρώματος και οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή κάθε φορά που παρατηρούνται αυτά τα ζητήματα και αυτό κάνει η κυβέρνηση», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Οι νόμοι, οι συμπεριφορές και το θράσος συμμοριών δεν υπάρχει περίπτωση να υπερισχύσουν των νόμων της Δημοκρατίας. Δεν το προσεγγίζουμε με λογική αποστάσεων και υποδεκάμετρου. Αν κάποιοι χρειάζονται υποδεκάμετρο για να στοιχηθούν απέναντι στα αυτονόητα, αυτό είναι δικό τους θέμα».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση τι σημαίνει η φράση του «καμία ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές οποιουδήποτε χρώματος», ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως όταν κάποιος πετάει μόλοτοφ και καίει έναν άνθρωπο, είτε έχει σουγιά και νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει την τρέλα ή την παράνοιά του, αυτά συνιστούν εγκληματική πράξη στελεχών συμμοριών πέρα από το αξιακό σύστημα της Ελληνικής Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και των κομμάτων. Πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως αντιμετωπίζονται τον 21ο αιώνα σε όλα τα πολιτισμένα κράτη με τα εργαλεία που δίνει ο νόμος.

«Έχουμε αποδείξει πόσο συνεπείς είμαστε σε αυτό. Είμαστε απέναντι σε φασιστικές νοοτροπίες όπως της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή η οποία χαρακτηρίστηκε εγκληματική με νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Σαμαρά. Της Χρυσής Αυγής της οποίας η δίκη ολοκληρώθηκε με καταδίκη από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη επί των ημερών και τη θητεία αυτής της κυβέρνησης. Δείχνουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε φασιστική συμπεριφορά, είτε κανείς φοράει κουκούλες, είτε έχει ξυρισμένα κεφάλια. Για εμάς είναι πολύ καθαρό αυτό. Είναι επικίνδυνο, η έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων σε άλλα ζητήματα, να οδηγεί κόμματα της αντιπολίτευσης να καλλιεργούν περίεργους συνειρμούς στην κοινωνία που μπορεί να δηλητηριάζουν το μυαλό κάποιων ανθρώπων. Ό,τι πετύχαμε στέλνοντας στο περιθώριο μορφώματα ακραία πρέπει να το διαφυλάξουμε. Δεν μετράμε τις αποστάσεις με υποδεκάμετρο. Δεν είναι θέμα αποστάσεων. Είναι θέμα αντίληψης, νοοτροπίας», υπογράμμισε. Οικονόμου

Οικονόμου: Έως το τέλος της χθεσινής μέρας είχαν γίνει αυτοψίες σε 1.199 κτίρια στην Κρήτη

Όσον αφορά το σεισμό στην Κρήτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή του σεισμού η κυβέρνηση κινητοποίησε όλο τον μηχανισμό μέσα σε αντίξοες συνθήκες αφού η σεισμική δραστηριότητα βρισκόταν σε εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές ανακοίνωσε τη συνολική δέσμη μέτρων όμοια με εκείνη που εφαρμόζεται στους πυρόπληκτους της Εύβοιας και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός κρατικής αρωγής ο οποίος προβλέπει γρήγορες διαδικασίες για άμεσες αποζημιώσεις.

Στις πληγείσες περιοχές βρίσκεται από τις πρώτες ώρες κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, περίπου 80 μηχανικοί βρίσκονται εκεί, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια. Έως το τέλος της χθεσινής μέρας είχαν γίνει αυτοψίες σε 1.199 κτίρια. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, έχει ήδη θέσει στη διάθεση των πληγέντων 82 διαμερίσματα στην περιοχή, με 562 κλίνες, ώστε, ιδίως, ευάλωτες ομάδες, οικογένειες με μικρά παιδιά να φιλοξενηθούν άμεσα και προσωρινά, μέχρις ότου υπάρξουν μονιμότερες λύσεις.

Παράλληλα, για την άμεση απόκριση στις ανάγκες των κατοίκων προχώρησε στην κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης στους Δήμους της περιοχής», είπε ο κ. Οικονόμου. Με την πρόοδο του κυβερνητικού έργου έρχονται στην επιφάνεια πολιτικές που ανοίγουν νέους ορίζοντες και παράγουν λύσεις για τους πολίτες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments