Διεθνή

Ερντογάν προκλήσεις: Τουρκικό έμβλημα ο δικέφαλος αετός

Ερντογάν προκλήσεις: Τουρκικό έμβλημα ο δικέφαλος αετός
Ερντογάν προκλήσεις: Ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει τις προκλήσεις λέγοντας πως ο δικέφαλος αετός είναι τουρκικό έμβλημα.

Αν και οι διερευνητικές επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεχίζονται στις 6 Οκτωβρίου, ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις. Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας απειλεί την περιφερειακή ειρήνη.

Από ότι φαίνεται ο Τούρκος πρόεδρος δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του και αυτό φάνηκε σήμερα από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιδόθηκε και πάλι σε κρεσέντο προκλητικότητας, τόσο κατά της χώρας μας όσο και κατά της Κύπρου. Ερντογάν

Τουρκική κληρονομιά ο δικέφαλος αετός

Όπως έγινε ξεκάθαρό από τα λεγόμενά του, ο τούρκος πρόεδρος συνεχίζει την ίδια πολιτική προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, αυτή τη φορά έκανε λόγο για ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, την ώρα που τόσο ο ΟΗΕ όσο και η διεθνής κοινότητα γενικότερα απορρίπτει εμφατικά την θέση αυτή, μιλώντας για Ομοσπονδία.

Επιπρόσθετα, είπε πως θα προχωρήσει σε βήματα παρόμοια με αυτά που έκανε στα Βαρώσια. Πάντως, εντύπωση, όσον αφορά στην ομιλία του Ερντογάν στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, προκάλεσε το γεγονός ότι επικαλέστηκε το έμβλημα του Βυζαντίου, δηλαδή τον δικέφαλο αετό, τον οποίο χαρακτήρισε ως τουρκικό σύμβολο.

Όπως υποστήριξε, το έμβλημα, το οποίο χαρακτήρισε «τουρκική κληρονομιά», κοιτά τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή, όπως κι η χώρα του.

Η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ για την συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας

«Οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Ελλάδας για τη θαλάσσια δικαιοδοσία και τον εναέριο χώρο είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο. Είναι όνειρο θερινής νυκτός ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτές τις διεκδικήσεις, οι οποίες αμφισβητούνται και από τη διεθνή κοινότητα, διαμορφώνοντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ», σημειώνει αρχικά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ανακοίνωσή του για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

«Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Αντί για συνεργασία, η πολιτική εξοπλισμών, απομόνωσης και αποξένωσης της Τουρκίας από την Ελλάδα είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει την ίδια και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», συνεχίζει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments