Οικονομία

Γεραπετρίτης: Έρχονται δραστικά αντίμετρα για αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Γεραπετρίτης: Έρχονται δραστικά αντίμετρα για αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο
Γεραπετρίτης: Για το “πακέτο” μέτρων στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και του φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για το “πακέτο” μέτρων στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και του φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, μιλώντας στο “Mega” τόνισε πως «υπάρχει σημαντικό κύμα ανατιμήσεων, αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε μια πολύ γρήγορη ανάκαμψη, και παγκόσμια και κατ’ εξοχήν και στην Ελλάδα από το κύμα του κορωνοϊού».

Στην τοποθέτησή του για τη μάχη κατά της ακρίβειας, σημείωσε πως «υπάρχει σημαντικό κύμα ανατιμήσεων, αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε μια πολύ γρήγορη ανάκαμψη, και παγκόσμια και κατ’ εξοχήν και στην Ελλάδα από το κύμα του κορονοϊού», με την πρόσθετη επισήμανση ότι ενώ ο μέσος όρος πληθωρισμού στην Ευρώπη είναι περίπου στο 3,5%, η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πάνω από το 2%, όταν άλλες χώρες, όπως η Ισπανία ή η Γερμανία, έχουν πάνω από 4% ή και πάνω από 6%, όπως η Λιθουανία και η Λετονία.

Μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση για τις αυξήσεις

«Πρέπει, βεβαίως, να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και θα γίνουν πολύ δραστικές παρεμβάσεις», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης και συνέχισε λέγοντας πως  «από τον επόμενο λογαριασμό θα δουν οι πολίτες τις μειώσεις πάνω στις αυξήσεις, θα απορροφηθεί το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων», ήταν η δέσμευση του Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος συγχρόνως αναφέρθηκε και σε επιδότηση για το φυσικό αέριο.

Για τον κατώτατο μισθό

«Εφόσον υπάρξει δημοσιονομική αύξηση που θα μας δώσει ένα χώρο, ο χώρος αυτός θα καταστεί ένα δίκαιο μέρισμα για τους πολίτες, ιδιαίτερα τους ευάλωτους πολίτες». Και σε άλλο σημείο της συνέντευξης, «χάρη στην ανάπτυξη, παράγεται νέος πλούτος στη χώρα, που δεν είναι πλούτος από δανεικά, και αυτός θα διανεμηθεί με δίκαιο τρόπο ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας που είναι ευάλωτοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments