Οικονομία

Τριαντόπουλος: Προχωρούν οι διαδικασίες του διευρυμένου πλέγματος στήριξης στους πυρόπληκτους

Τριαντόπουλος: Προχωρούν οι διαδικασίες του διευρυμένου πλέγματος στήριξης στους πυρόπληκτους
Τριαντόπουλος: Προχωρούν οι διαδικασίες του διευρυμένου πλέγματος στήριξης στους πυρόπληκτους όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Προχωρούν οι διαδικασίες του διευρυμένου πλέγματος στήριξης στους πυρόπληκτους όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Συγκεκριμένα, προχωρούν οι διαδικασίες για τη στήριξη και των ρητινοκαλλιεργητών πυρόπληκτων περιοχών. Το διευρυμένο πλέγμα στήριξης των ρητινοκαλλιεργητών στις πυρόπληκτες περιοχές, αφενός συνδέει τη στήριξη με την παραγωγή και την ανάπτυξη, αφετέρου έχει έναν μακρύ ορίζοντα που αγγίζει τη δεκαπενταετία, δημιουργώντας βιώσιμες συνθήκες για να παραμείνουν οι ρητινοκαλλιεργητές στον τόπο τους και να εξελιχθούν σε αυτόν.

Ξεκινά νέο ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους ρητινοκαλλιεργητές

Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος θα είναι:

  • Η προτεινόμενη διάρκεια του προγράμματος απασχόλησης ορίζεται στα επτά έτη.
  • Η διάρθρωση του προγράμματος θα εδράζεται σε έξι κύκλους ανά τακτά διαστήματα την περίοδο 2021-2023, ώστε να μπορούν να ενταχθούν -μετά από μία διετία ή τριετία- στο πρόγραμμα και οι ρητινοκαλλιεργητές που θα απασχολούνται στα αντιδιαβρωτικά/αντιπλημμυρικά έργα.
  • Ο ΟΑΕΔ θα καλύψει το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος της εργασίας τους σε θέσεις πλήρους απασχόλησης με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
  • Η υλοποίηση του προγράμματος προϋποθέτει κατ’ εξαίρεση διάταξη που θα δώσει τη δυνατότητα στους πυρόπληκτους ρητινοκαλλιεργητές να εγγραφούν στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ, διατηρώντας ταυτόχρονα την ανενεργή συνεταιριστική ιδιότητά τους.
  • Η συμμετοχή των εν λόγω ρητινοκαλλιεργητών στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης συνεπάγεται ότι από την πλευρά τους δεν δύνανται, εάν θέλουν να παραμείνουν στο πρόγραμμα, να έχουν κάποια άλλη παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα, με εξαίρεση τη δραστηριότητά τους σε αγροτική (γεωργική ή κτηνοτροφική) εκμετάλλευση στο πλαίσιο των αγροτών του ειδικού καθεστώτος.
  • Ο μηνιαίος καθαρός μισθός ανέρχεται στα 800 ευρώ.
  • Ο συνολικός προϋπολογισμός εκτιμάται κοντά στα 70 εκατ. ευρώ σε βάθος επταετίας.
  • Ο προϋπολογισμός του εν λόγω προγράμματος θα καλυφθεί μέσω της ενίσχυσης του ΟΑΕΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments