Θέσεις Εργασίας

Στέλιος Πέτσας: Περισσότερες από 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο – 11.000 ΙΔΟΧ στους ΟΤΑ

Στέλιος Πέτσας: Περισσότερες από 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο – 11.000 ΙΔΟΧ στους ΟΤΑ
Στέλιος Πέτσας: Για τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο το 2022 αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.

Για τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο το 2022 αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.

Για τον προγραμματισμό των προσλήψεων

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως εκτός από τις 15.000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν χθες, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και άλλες 11.000 προσωπικού ΙΔΟΧ. Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως πρόκειται για προσλήψεις σε όλα τα Υπουργεία, καθώς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε είναι ότι δεν μιλάμε μόνο για τον προγραμματισμό των 15.000 προσλήψεων. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι διαδικασίες πλήρους διαφάνειας που όλοι ξέρουμε και οι οποίες ακολουθούνται μέσω του ΑΣΕΠ, είναι δυστυχώς χρονοβόρες και, ως εκ τούτου, υπάρχει ήδη μία καθυστέρηση εγκεκριμένων προσλήψεων –πάνω από 20.000 τον αριθμό– από τα προηγούμενα χρόνια. Όσον αφορά στο ερώτημά σας για την Αστυνομία, φυσικά θα υπάρχουν προσλήψεις και στην Αστυνομία.

Θα υπάρχει, επίσης, και μία ευελιξία για τις νέες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα για το νεοσύστατο Υπουργείο της Πολιτικής Προστασίας. Για, δε, τους ΟΤΑ έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός, ότι έχουμε περίπου 11.000 προσλήψεις προσωπικού ΙΔΟΧ, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό μας. Μιλάμε, δηλαδή, για έναν γενναίο προγραμματισμό προσλήψεων για το 2022. Όμως, η πραγματική ομαλοποίηση στις προσλήψεις στο Δημόσιο, θα εξασφαλιστεί μέσω του ετήσιου διαγωνισμού, ο οποίος αποτελεί μία σημαντική τομή με πλήρη διαφάνεια και τον οποίο θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσουμε, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Πέτσας: Η οικονομία δεν θα ξανακλείσει

Ο αρμόδιος υπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε: “Αυτό που τους διαβεβαιώνουμε είναι ότι δεν θα υπάρξει, ξανά, πισωγύρισμα και ότι θα πάμε, γρήγορα, σε μία ομαλοποίηση. Όλα αυτά έχουν ληφθεί υπόψη και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί και θα ανακοινωθούν αύριο, θα καλύπτουν πραγματικά τους συμπολίτες μας που δείχνουν πίστη στην επιστήμη, που δείχνουν πίστη στον ορθολογισμό, που δείχνουν πίστη στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, όλο αυτό το διάστημα, από την Κυβέρνηση”.

ΔΗΜΟΣΙΟ

«Άμεσα οι αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους της Κρήτης»

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως μέχρι αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων: “Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης θα ανοίξει μέχρι αύριο. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, θα είναι η ίδια που ακολουθήθηκε και για τους πυρόπληκτους, το καλοκαίρι. Δηλαδή, με μία μόνη αίτηση, θα μπορούν να λάβουν την αποζημίωση που δικαιούνται και η οποία κυμαίνεται από 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος των ζημιών. Η καταβολή των χρημάτων είναι άμεση, καθώς η εκκαθάριση γίνεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την υποβολή της αίτησης και οι δικαιούχοι πιστώνονται τα πρώτα χρήματα της προκαταβολής”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments