Πολιτική

Μητσοτάκης από Σλοβενία: Ιστορική η συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Μητσοτάκης από Σλοβενία: Ιστορική η συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας
Μητσοτάκης από Σλοβενία: «Είναι μία πολύ σημαντική Συμφωνία η οποία αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη θέση της χώρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στη Σλοβενία βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τη τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων στην οποία συμμετέχει ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Στη Σύνοδο οι 27 ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να στηρίξουν την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Σε δήλωσή του από τη Σλοβενία, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία η οποία αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη θέση της χώρας και ταυτόχρονα συνοδεύεται και από μία σημαντική επένδυση στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών, ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού. Μητσοτάκης από Σλοβενία

Μητσοτάκης από Σλοβενία: «Αγοράζουμε τα καλύτερα πλοία, στην καλύτερη τιμή, με τον γρηγορότερο χρόνο παράδοσης»

Είχα την ευκαιρία στο χθεσινό δείπνο να ενημερώσω αναλυτικά τους ομολόγους μου για την πολύ σημαντική Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που η Ελλάδα υπέγραψε με τη Γαλλία. Τόνισα ότι η Συμφωνία αυτή ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα της Ευρώπης να χτίσει τον δικό της αμυντικό πυλώνα εντός του ΝΑΤΟ.

Μητσοτάκης από Σλοβενία

Είναι μία πολύ σημαντική Συμφωνία η οποία αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη θέση της χώρας και ταυτόχρονα συνοδεύεται και από μία σημαντική επένδυση στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού. Επαναλαμβάνω ότι αγοράζουμε τα καλύτερα πλοία, στην καλύτερη τιμή, με τον γρηγορότερο χρόνο παράδοσης.

Θα έχουμε την ευκαιρία αύριο, στη Βουλή, να συζητήσουμε αναλυτικά για αυτήν την ιστορική Συμφωνία. Και βέβαια όλοι θα τοποθετηθούν και θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, καθώς σε μία ιστορική Συμφωνία ιστορικές είναι και οι ευθύνες όσων θα κληθούν δια της ψήφου τους να πουν «ναι» ή «όχι» σε μία Συμφωνία η οποία έχει πραγματικά εθνική διάσταση. Λυπάμαι που, δυστυχώς, κάποιοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τις κομματικές παρωπίδες το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας.

Μητσοτάκης από Σλοβενία: Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή στο πλαίσιο της ενταξιακής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που είναι στρατηγικός στόχος για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την υποστήριξή του για την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Σερβίας το επόμενο εξάμηνο. Συζήτησαν επίσης την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, με έμφαση στον οικονομικό τομέα και σε όλο το φάσμα θεμάτων που αφορούν την ευρωπαϊκή ατζέντα.Μητσοτάκης από Σλοβενία

Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη Σύνοδο αυτή έχοντας ως θέση την σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και την πεποίθηση ότι χρειάζεται να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στήριξης στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments