Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ελληνική αγορά λειτουργεί «ρολόι» και δε χρειάζεται πανικός

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ελληνική αγορά λειτουργεί «ρολόι» και δε χρειάζεται πανικός
Άδωνις Γεωργιάδης: Για μια σειρά θεμάτων όπως οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και τα μέτρα που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ο πληθωρισμός και άλλα ζητήματα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Για μια σειρά θεμάτων όπως οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και τα μέτρα που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ο πληθωρισμός και άλλα ζητήματα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως “η ελληνική αγορά λειτουργεί «ρολόι» και δε χρειάζεται πανικός, καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια, όπως παρατηρείται σε άλλες χώρες”.

Για τον πληθωρισμό

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα ζητήματα πληθωρισμού «σύμφωνα με τη Eurostat και ο Σεπτέμβριος κατέταξε την Ελλάδα σε μια από τις τελευταίες σε πληθωρισμό χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην τρίτη από το τέλος. Έχουμε σε μέσο όρο πληθωρισμού και τον Σεπτέμβριο τα 2/3 του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά μας λειτουργεί σωστά και ακόμα η επιβάρυνση του καταναλωτή δεν είναι τόσο μεγάλη. Ο πληθωρισμός παραμένει αρνητικός» και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το διαθέσιμο εισόδημα του ελληνικού νοικοκυριού το 2021 έχει αυξηθεί. «Αν χρειαστεί θα πάρουμε επιπλέον μέτρα, δε χρειάζεται πανικός».

Φωτιά στην Αττική

Για την ενέργεια

Για τα ενεργειακά, δήλωσε ότι δεδομένου λόγω της παγκόσμιας κρίσης πουλαμβάνει σχεδόν ανεξέλεγκτη μορφή η καθημερινή αύξηση των τιμών, η κυβέρνηση έχει φτιάξει ειδικότερα μέτρα για να μην επιβαρυνθεί ο καταναλωτής.

Για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

«Θα είναι τραγικό για την Ελλάδα η αντιπολίτευση να καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία, γιατί θα είναι πολύ άσχημο για τους συμμάχους μας, τους Γάλλους, για τους εχθρούς μας, αλλά και για τους υπόλοιπους φίλους μας να φανεί ότι σε ένα τόσο κορυφαίας υποθέσεως για την ασφάλεια και το μέλλον της χώρας ζήτημα η ελληνική βουλή είναι διχασμένη. Δεν έχει σημασία τι θα κάνουν τα μικρότερα κόμματα, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να λείπει από αυτό το προσκλητήριο της ιστορίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments