Οικονομία

Ενέργεια μέτρα: Έρχεται δίχτυ προστασίας – Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ρεύμα και διευρύνονται τα κριτήρια

Ενέργεια μέτρα: Έρχεται δίχτυ προστασίας – Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ρεύμα και διευρύνονται τα κριτήρια
Ενέργεια μέτρα: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα σχετικά με τα ενεργειακά με τη συμμετοχή του Οικονομικού επιτελείου, του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα αλλά και του υπουργού Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσου.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα σχετικά με τα ενεργειακά με τη συμμετοχή του Οικονομικού επιτελείου, του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα αλλά και του υπουργού Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσου.

Ανακοινώνονται μέτρα στήριξης για τα ενεργειακά

Αύριο, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ρεύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασιασμός στην επιδότηση του ρεύματος, με 15 ευρώ το μήνα από 9 ευρώ το μήνα. Παράλληλα αναμένεται να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια με επιδότηση 75% των νοικοκυριών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αναφορικά με το φυσικό αέριο, αναμένεται να υπάρξει έκπτωση στους λογαριασμούς και απορρόφηση 43% των ανατιμήσεων για δικαιούχους θέρμανσης.

Ενέργεια: Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 204,38 ανά μεγαβατώρα ενώ η μέγιστη τιμή διαμορφώνεται στα 280 ευρώ.

Ποιες χώρες παρουσιάζουν αύξηση των τιμών ρεύματος

Παρά τις ανατιμήσεις, η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας είναι η τέταρτη χαμηλότερη στην Ευρώπη (φθηνότερες αγορές είναι η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία). Είναι ενδεικτικό ότι σε 8 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, η μέση τιμή διαμορφώνεται αύριο πάνω από τα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα και φθάνει στη Σερβία, που είναι η ακριβότερη αγορά αύριο, στα 327,44 ευρώ.

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ελληνική αγορά λειτουργεί «ρολόι» και δε χρειάζεται πανικός

Για μια σειρά θεμάτων όπως οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και τα μέτρα που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ο πληθωρισμός και άλλα ζητήματα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως “η ελληνική αγορά λειτουργεί «ρολόι» και δε χρειάζεται πανικός, καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια, όπως παρατηρείται σε άλλες χώρες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments