Οικονομία

Ανατιμήσεις Ελλάδα: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ενέργεια

Ανατιμήσεις Ελλάδα: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ενέργεια
Ανατιμήσεις Ελλάδα: Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, παρουσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, παρουσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Στην ατζέντα της συζήτησης θα τεθεί η έγκριση για νέα αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και η αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι ήδη από το βήμα της 85ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει την αύξηση κατά 20% στο επίδομα θέρμανσης.

Στο “τραπέζι” η αύξηση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα – Τι ισχύει για το φυσικό αέριο

Στο “τραπέζι” βρίσκονται τα σενάρια για την αύξηση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα μπροστά στην αύξηση των τιμών του ρεύματος στο χρηματιστήριο. Αναφορικά με το σχετική κονδύλι θα υπερβεί τα 150 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η εκτίμηση του κόστους.

Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 204,38 ανά μεγαβατώρα ενώ η μέγιστη τιμή διαμορφώνεται στα 280 ευρώ.

Ποιες χώρες παρουσιάζουν αύξηση των τιμών ρεύματος

Παρά τις ανατιμήσεις, η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας είναι η τέταρτη χαμηλότερη στην Ευρώπη (φθηνότερες αγορές είναι η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία). Είναι ενδεικτικό ότι σε 8 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, η μέση τιμή διαμορφώνεται αύριο πάνω από τα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα και φθάνει στη Σερβία, που είναι η ακριβότερη αγορά αύριο, στα 327,44 ευρώ. Πηγές χρηματοδότησης για την επιδότηση της κατανάλωσης αναζητώνται από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων και τον λογαριασμό χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών.

Επίδομα θέρμανσης: Θα δοθεί με διευρυμένα κονδύλια

Πως θα διαμορφωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα νέα  εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία χορηγείται το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να  διαμορφωθούν:

  • Έως 16.000 ευρώ για τον άγαμο από 12.000 ευρώ που ίσχυε για την περσινή χειμερινή περίοδο.
  • Έως 26.000 ευρώ για τα ζευγάρια από 20.000 ευρώ πέρυσι. Για κάθε προστατευόμενο παιδί το επίδομα θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ή 4.000 ευρώ από 2.000 ευρώ που ανέρχεται σήμερα.
  • Εως 28.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες από 22.000 ευρώ πέρυσι με προσαύξηση 3.000 ή 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments