Οικονομία

Γιάννης Στουρνάρας: Να μην ποντάρουν οι επενδυτές σε πρόωρες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

Γιάννης Στουρνάρας: Να μην ποντάρουν οι επενδυτές σε πρόωρες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ
Γιάννης Στουρνάρας: Για την πανδημία, τις επενδύσεις και μια σειρά άλλων θεμάτων αναφέρθηκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ Γιάννης Στουρνάρας.

Για την πανδημία, τις επενδύσεις και μια σειρά άλλων θεμάτων αναφέρθηκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας στο Bloomberg τόνισε πως οι επενδυτές δεν πρέπει να ποντάρουν σε πρόωρες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως οι εκτιμήσεις των επενδυτών ότι η πρώτη αύξηση θα έρθει μέσα στο 2023 δεν είναι σύμφωνες με τις κατευθυντήριες γραμμές, δίνοντας έτσι τέλος στα σενάρια ότι θα γίνουν πρόωρες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Για τον πληθωρισμό

“Δεν είμαστε στη ίδια κατάσταση με τις ΗΠΑ, οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό είναι χαμηλότερες για την ευρωζώνη σε σχέση με ΗΠΑ και Βρετανία, άρα είναι φυσικό ότι είμαστε σε διαφορετική φάση της νομισματικής πολιτικής ανέφερε απαντώντας σε ερώτημα για το πότε βλέπει χαλάρωση της πολιτικής στήριξης της οικονομίας τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Για τα ελληνικά ομόλογα

Σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε πως “η Ελλάδα δεν έχει ακόμα επενδυτική βαθμίδα, και συνέχισε λέγοντας πως αν δεν είχαμε την πανδημία θα την είχαμε ανακτήσει. Περιμένουμε ρυθμό ανάπτυξης 7% ή και περισσότερο φέτος και 5% του χρόνου, το τραπεζικό σύστημα έχει βελτιωθεί τρομερά, έχει μειώσει τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, οπότε δεν βλέπω τον λόγο γιατί η ελληνική οικονομία μπορεί να αποκλειστεί από οποιοδήποτε είδους πρόγραμμα” σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments