Τεχνολογία

Google: Εξοικονόμηση ενός εκατομμυρίου τόνων διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο μέσω πιο οικολογικών διαδρομών

Google: Εξοικονόμηση ενός εκατομμυρίου τόνων διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο μέσω πιο οικολογικών διαδρομών
Google: Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε μια νέα και ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία στην πλατφόρμα Google Maps.

H Google ανακοίνωσε πως η εφαρμογή Maps θα προτείνει στους χρήστες της την πιο «πράσινη» διαδρομή, με σκοπό την εξοικονόμηση καυσίμου, εκτιμώντας ότι έτσι θα εξοικονομηθούν ένα εκατ. τόνοι CO₂.

H λειτουργία αυτή συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με τις πληροφορίες που παρέχει το Αμερικανικό Εργαστήριο Aνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για να υποδείξει στους χρήστες του την πιο «πράσινη διαδρομή». Να σημειωθεί πως διαδρομή αυτή δεν σημαίνει ότι θα είναι και η πιο γρήγορη.

Σύμφωνα με την Google, η τεχνολογία αυτή δίνει την δυνατότητα να μειωθούν οι συνολικές εκπομπές ρύπων από τα οχήματα, αλλά και να μειωθεί το κόστος καυσίμου που ξοδεύουν καθημερινά οι οδηγοί.

Google

Η εκτιμώμενη εξοικονόμηση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος, θα είναι ίση με μία μείωση της τάξης των 200.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους. Η εφαρμογή επίσης θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες προβολής της ποσότητας CO2 που έχουν εξοικονομήσει αλλά και να διαλέξουν ανάμεσα στην γρηγορότερη και την πιο οικολογική διαδρομή. Η λειτουργία αυτή θα ξεκινήσει αρχικά στην Αμερική με την Ευρώπη και άλλες αγορές να ακολουθούν.

Η εταιρία παρουσίασε επίσης για την εφαρμογή νέες λειτουργίες για ποδηλάτες που ελαχιστοποιούν τις οδηγίες που προβάλλονται αποφεύγοντας έτσι την υπερπληροφόρηση. Επιπροσθέτως, θα παρέχει πληροφορίες για διαθέσιμα προγράμματα ενοικίασης ποδηλάτων και σκούτερ κοντά στο χρήστη σε 300 διαφορετικές πόλεις.

Τέλος, η Google λανσάρισε μια νέα ρύθμιση που επιτρέπει την επιλογή πτήσεων με τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα για κάθε ταξίδι.

Google Maps: Πως να πλοηγηθείτε χωρίς δεδομένα

Google Maps: Ένα κόλπο σε περίπτωση που βρεθείτε σε ανάγκη και δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ένας εύκολος τρόπος για να βρείτε τον δρόμο σας όταν έχετε χαθεί είναι φυσικά να χρησιμοποιήσετε τη γνωστή εφαρμογή πλοήγησης Google Maps, ωστόσο τι γίνεται εάν σας έχουν τελειώσει τα δεδομένα ή δεν έχετε σήμα;

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τους χάρτες της Google ακόμα και αν δεν διαθέτετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, αρκεί να έχετε προνοήσει να κατεβάσετε τα δεδομένα που χρειάζεστε.

Έτσι, ακόμα και αν τα data σας έχουν τελειώσει, πριν φύγετε από το σπίτι για να πάτε σε κάποια άγνωστη περιοχή, μπορείτε τα κατεβάσετε όλα τα δεδομένα της διαδρομής σας χρησιμοποιώντας το WiFi που έχετε στο σπίτι. Στη συνέχεια, μπορείτε κανονικά να χρησιμοποιήσετε τους χάρτες και να λαμβάνετε ακόμα και τις οδηγίες της Google.

Google Maps: Πως θα κατεβάσετε τους χάρτες

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Maps
  • Επιλέξτε την εικόνα προφίλ σας στη μπάρα αναζήτησης που βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης
  • Πατήστε την επιλογή «Χάρτες Εκτός Σύνδεσης»
  • Πατήστε την επιλογή «Επιλέξτε τον δικό σας χάρτη»
  • Κάντε zoom in ή zoom out στο χάρτη που θα εμφανιστεί για να επιλέξετε την περιοχή που θέλετε να κατεβάσετε
  • Πατήστε «Λήψη» (κάτω δεξιά της οθόνης)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments