Διεθνή

Ρωσία: Συντριβή αεροσκάφους με δεκάδες νεκρούς

Ρωσία: Συντριβή αεροσκάφους με δεκάδες νεκρούς
Ρωσία: Σήμανε συναγερμός μετά την πτώση αεροπλάνου ελαφριού τύπου L-410, στο οποίο επέβαιναν 23 αλεξιπτωτιστές, με δυνάμεις πυρόσβεσης και διάσωσης να κινητοποιούνται άμεσα στο σημείο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά σε πόλη στην περιοχή του Ταταρστάν της Ρωσίας.

Τουλάχιστον 19 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή ρωσικού αεροσκάφους τύπου L-410, στο οποίο επέβαιναν 23 αλεξιπτωτιστές. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις πυρόσβεσης και διάσωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά σε πόλη στην περιοχή του Ταταρστάν, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τρία άτομα. Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων επιβεβαίωσε ότι 23 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροπλάνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ρωσία: Λίγα λόγια

Η Ρωσία είναι μια χώρα που βρίσκεται στη βόρεια Ευρασία.

Πολίτευμά της είναι Ομοσπονδιακή Ημιπροεδρική δημοκρατία και αποτελείται από 85 ομοσπονδιακά κρατίδια. Από τα βορειοδυτικά ως τα νοτιοανατολικά, η Ρωσία, μοιράζεται εδαφικά σύνορα με τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Γεωργία (συμπρλβ. την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία), το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, την Κίνα, τη Μογγολία και τη Βόρεια Κορέα. Στη θάλασσα είναι πλησίον της Ιαπωνίας και της Αμερικάνικης Πολιτείας της Αλάσκας.

Με έκταση 17.098.246 τ.χλμ. αποτελεί το μεγαλύτερο κράτος του πλανήτη, καλύπτοντας πάνω από το ένα όγδοο της παγκόσμιας κατοικήσιμης γης. Η Ρωσία είναι η ένατη σε πληθυσμό χώρα παγκοσμίως, με 146.793.744 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2019. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Μόσχα. Η επίσημη γλώσσα είναι τα ρωσικά και νόμισμα τα ρούβλια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments