Πολιτική

Βορίδης για αξιολόγηση στο Δημόσιο: Τι πρέπει να αλλάξει

Βορίδης για αξιολόγηση στο Δημόσιο: Τι πρέπει να αλλάξει
Βορίδης για αξιολόγηση στο Δημόσιο: Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι δεν παραπέμπει σε κάποια τιμωρητική αξιολόγηση.

Την ουσιαστική χρησιμότητα της αξιολόγησης που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην πλειοψηφία του δημόσιου τομέα, αμφισβήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Αναλυτικά οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο κος Βορίδης για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Με αφορμή τη σημερινή απεργία των εκπαιδευτικών, υποστήριξε πως αυτό που γίνεται στον δημόσιο τομέα δεν αποτελεί ουσιαστική αξιολόγηση και εξήγησε ότι το 95% των αξιολογουμένων παίρνει βαθμούς από 7 και 7,5 έως 8,9 και το υπόλοιπο ποσοστό παίρνει πάνω από το 9.

Βορίδης για αξιολόγηση στο Δημόσιο

«Άρα λοιπόν έχουμε ένα τεράστιο κομμάτι αξιολογουμένων που βρίσκεται σε αυτή τη βαθμίδα που σας λέω: 7,5 έως 8,9 ώστε τελικώς αυτό δεν έχει καμία σημασία ως αξιολόγηση», «είναι και ένα ερώτημα αφού όλοι παίρνουν έναν τέτοιο βαθμό τι την κάνουμε την αξιολόγηση; Ποιο το νόημά της δηλαδή;», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Βορίδης για αξιολόγηση στο Δημόσιο: «Όχι» σε τιμωρητική αξιολόγηση

Πρόσθεσε ότι πρέπει να ανοίξει μια βαθιά συζήτηση σχετικά με το θέμα διευκρινίζοντας ότι δεν παραπέμπει σε κάποια τιμωρητική αξιολόγηση, αλλά μιλά για αξιολόγηση βελτιωτική όπως γίνεται σε όλες τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Διαβεβαίωσε επίσης, ότι είναι απολύτως σαφές η αξιολόγηση δεν σχετίζεται με απολύσεις.

Βορίδης για αξιολόγηση στο Δημόσιο

Προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι χρειάζονται τα εξής:

  • Στοχοθεσία, που είναι μια μεγάλη συζήτηση στο δημόσιο
  • Διοικητικά εργαλεία, όπως μπόνους παραγωγικότητας και τηλεργασία
  • Αξιολόγηση των προϊσταμένων, δηλαδή αυτών που έχουν την ευθύνη για τον τρόπο επίτευξης των στόχων.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments