Διεθνή

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει νέο κύμα μεταναστών

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει νέο κύμα μεταναστών
Ερντογάν: O Τούρκος Πρόεδρος επεσήμανε για άλλη μία φορά ότι δεν θα γίνει δεκτό από τη χώρα ένα νέο κύμα μεταναστών.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα ότι η Τουρκία δεν θα δεχτεί νέο κύμα μεταναστών. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει έτοιμος να «πάρει τα απαραίτητα μέτρα» για να εξαλείψει ταχέως τις απειλές εναντίον των τουρκικών δυνάμεων μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον τους στη βόρεια Συρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος στο θέμα της αποδοχής παρά τις εκκλήσεις της ΕΕ και την κοινή δήλωση που έχει υπογραφεί. Στην έκτακτη σύνοδο της G20, της Ομάδας των Είκοσι πιο ανεπτυγμένων οικονομιών παγκοσμίως, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στον κίνδυνο ενός νέου προσφυγικού κύματος. Ερντογάν

“Το μεταναστευτικό αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα”

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε: «Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της ένα νέο κύμα μεταναστών από το Αφγανιστάν, το οποίο θα έπληττε και τις ευρωπαϊκές χώρες». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «το μεταναστευτικό αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα» και ευχήθηκε να επικρατήσουν το γρηγορότερο δυνατόν στο Αφγανιστάν η «σταθερότητα και ασφάλεια».

Ζήτησε, δε, να είναι οι Ταλιμπάν επικεφαλής μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής. Ο Ερντογάν, τέλος, πρότεινε να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας με θέμα το μεταναστευτικό, υπό την προεδρία της Τουρκίας, στο πλαίσιο της επόμενης G20, της οποίας η εκ περιτροπής προεδρία θα αναληφθεί από την Ινδονησία.

“Η υπομονή μας τελείωσε αναφορικά με αυτές τις περιοχές της Συρίας από τις οποίες προέρχονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις”

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε περιοχή της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Αφρίν, που βρίσκεται στη βόρεια επαρχία Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία. «Οι πρόσφατες επιθέσεις που στοχεύουν τις αστυνομικές μας δυνάμεις έφτασαν στα όριά τους», συνέχισε ο πρόεδρος Ερντογάν. «Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα το συντομότερο δυνατό».

«Η υπομονή μας τελείωσε αναφορικά με αυτές τις περιοχές της Συρίας από τις οποίες προέρχονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις που στοχεύουν στη χώρα μας», επέμεινε. Την κουρδική περιοχή Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, περίπου 70 χλμ από την Ιντλίμπ, κατέλαβαν τον Μάρτιο του 2018 τουρκικές δυνάμεις και συριακές συμμαχικές τους δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments