Κόσμος

Ρωσία: Στοχεύει στη χρήση της βόρειας θαλάσσιας οδού για όλο το έτος

Ρωσία: Στοχεύει στη χρήση της βόρειας θαλάσσιας οδού για όλο το έτος
Ρωσία: Η βόρεια θαλάσσια οδός χρησιμοποιείται για τη μεταφορά υδρογονανθράκων και άλλων πηγών ενέργειας προς το παρόν έως εννέα μήνες τον χρόνο.

Η Ρωσία σχεδιάζει την χρησιμοποίηση της βόρειας θαλάσσιας οδού – η οποία διέρχεται μέσω της Αρκτικής – καθ’ όλη την διάρκεια του έτους το 2022 ή το 2023, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Γιούρι Τρούτνεφ.

Αξίζει στο σημείο αυτό να επισημανθεί το γεγονός πως το Κρεμλίνο έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές για να αναπτύξει την βόρεια θαλάσσια οδό, την οποία θέλει να μετατρέψει σε σημαντική γραμμή ναυσιπλοΐας, καθώς στην Αρκτική αυξάνεται η θερμοκρασία γρηγορότερα από τα άλλα μέρη του κόσμου. Προς το παρόν δεν χρησιμοποιείται τον χειμώνα, επειδή καλύπτεται από παχύ στρώμα πάγου.

«Προγραμματίζουμε να αρχίσουμε την μετάβαση στην ναυσιπλοΐα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους το 2022-2023» δήλωσε ο Τρούτνεφ στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.

Ρωσία: Μονοπάτι μεταφοράς ενέργειας

Η διαδρομή μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού που γίνεται κατά μήκος των βόρειων παραλίων της Ρωσίας, χρησιμοποιείται σήμερα για την μεταφορά υδρογονανθράκων και άλλων πηγών ενέργειας, έως εννέα μήνες τον χρόνο.

Οι αξιωματούχοι θέλουν να αυξήσουν τον όγκο των εμπορευμάτων που αποστέλλονται μέσω αυτής της οδού, στους 80 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Πέρυσι ο όγκος των εμπορευμάτων είχε φθάσει τους 33 εκατομμύρια τόνους.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία πρέπει να αρχίσει συστηματικά την μεταφορά εμπορευμάτων με κοντέινερ μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού.

Η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να ναυπηγήσει παγοθραυστικά που θα κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο, καθώς και μεγάλα παγοθραυστικά με σκοπό να αναπτύξει την διαδρομή αυτή ώστε να χρησιμοποιείται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments