Πολιτική

Τρίτη δόση: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την αναμνηστική δόση

Τρίτη δόση: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την αναμνηστική δόση
Τρίτη δόση: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την αναμνηστική δόση κατά του κορωνοϊού, ενώ απηύθυνε έκκληση προς όσους δεν έκαναν το εμβόλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο Mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας». Κατόπιν του εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να κάνουν την αναμνηστική δόση, όπως και όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να σπεύσουν να κλείσουν τα ραντεβού τους.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Ας ακούσουμε, επιτέλους, τους επιστήμονες. Ας δούμε τα πραγματικά δεδομένα. Ας σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε για να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας συνολικά».

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Μόλις ολοκλήρωσα την 3η δόση του εμβολίου κατά του Covid-19, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών.

Και θα παρακαλούσα όλες και όλους να κάνουν το ίδιο, είτε όσον αφορά την 3η δόση είτε πρωτίστως όσον αφορά αυτούς οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί. Διότι πια τα δεδομένα είναι τόσο εμφατικά που δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου.

Εννέα στους δέκα συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται και σήμερα διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι και ένας πολύ μεγάλος αριθμός των συμπολιτών μας που χάνει τη ζωή του κάθε μέρα είναι και αυτοί ανεμβολίαστοι. Ας ακούσουμε, επιτέλους, τους επιστήμονες. Ας δούμε τα πραγματικά δεδομένα. Ας σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε για να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας συνολικά.

Να προστατέψουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε και το κοινωνικό σύνολο». Μετά τον εμβολιασμό ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, για την προετοιμασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Στη διεύρυνση των ομάδων πληθυσμού για τις οποίες συνιστάται η τρίτη δόση εμβολίου προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Η πλατφόρμα άνοιξε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου κατά τις απογευματινές ώρες για τον προγραμματισμό των ραντεβού για τους άνω των 50 ετών. Προϋπόθεση να έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη στιγμή που έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους χαρακτήρισε αρκετά πιθανό να ακολουθήσει σύσταση τρίτης δόσης και για άλλες ηλικιακές ομάδες, προσθέτοντας ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει τα σχετικά δεδομένα. Ακόμη, επεσήμανε ότι τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί και άλλη δόση, καθώς η τρίτη δόση επαρκεί ώστε να έχουμε μια ικανοποιητική προστασία σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την επόμενη εβδομάδα θα ενταθούν οι εξορμήσεις των Κινητών Μονάδων για εμβολιασμό πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου παρατηρείται χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments